Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Αντώνης Σαμαράς: «Οι τρεις άξονες για έξοδο από την κρίση»

«Κάποιοι προσπαθούν να σας πείσουν, ότι τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει, αν δεν γκρεμιστούν τα πάντα. Κι αν δεν βυθιστούμε όλοι σε ένα καταστροφικό χάος. Μην τους πιστεύετε. Γιατί κι εκείνοι δεν σας εμπιστεύονται…» είπε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε νέους από μεσογειακές χώρες.

Ο έλληνας πρωθυπουργός παραβρέθηκε στη συνάντηση Νεολαίας Ευρωπαϊκού Νότου και μίλησε στους συμμετέχοντες για το τρίπτυχο της εξόδου από την κρίση που διανύει η περιοχή: «Εξωστρέφεια, Ανταγωνιστικότητα, Καινοτομία».
Και εξήγησε:
«Η δημοκρατία σου δίνει την επιλογή να παραιτηθείς και να τα περιμένεις όλα από εκείνους που απέτυχαν ή να δημιουργήσεις. Να προσπεράσεις όλες τις ευκαιρίες που της παρουσιάζονται, ή να δημιουργήσεις ευκαιρίες και να τις αξιοποιήσεις».
Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε, από την εμπειρία του στη διακυβέρνηση της χώρας, ένα παράδειγμα «αδράνειας του πολιτικού συστήματος», όπως το χαρακτηρισε:
«Κάποτε πήγα σε ένα υπουργείο και κάλεσα σύσκεψη: Τους είπα ότι πρέπει να κάνουμε κάτι ριζοσπαστικό για να ξεμπλοκάρουν τα πράγματα. Συμφώνησαν όλοι ότι πράγματι έπρεπε να γίνει αυτό. Κι ύστερα….Ύστερα ένας-ένας άρχισαν να μου εξηγούν γιατί δεν μπορούσε να γίνει!  Μετά από λίγο τους σταμάτησα: Μη μου λέτε γιατί δεν θα γίνει. Πέστε μου πώς θα γίνει. Κι ύστερα, ένας-ένας άρχισαν να καταθέτουν τις ιδέες τους για το πώς μπορούσε να γίνει αυτό, που όλοι είχαν συμφωνήσει ότι έπρεπε να γίνει κι όλοι ήταν απρόθυμοι να τολμήσουν».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου