Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Μετά το ΠΑΣΟΚ, ο Διώτης «καρφώνει» Παπακωνσταντίνου - «Μου απέκρυψε τη διαδικασία»


Μετά το ΠΑΣΟΚ που αδειάζει τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για το έγγραφο από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών για τη «λίστα Λαγκάρντ», έρχεται και ο Ιωάννης Διώτης, με ανακοίνωσή του να «καρφώσει» τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Διώτης εξαπολύει βολές κατά του κ. Παπακωνσταντίνου, ισχυριζόμενος ότι του απέκρυψε την επίσημη διαδικασία, μέσω της οποίας διαβιβάστηκε από τις γαλλικές Αρχές η αποκαλούμενη «λίστα Λαγκάρντ». 

Η ανακοίνωση Διώτη έχει ως αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την εκ νέου αποστολή από την Γαλλία του εγγράφου που συνόδευε το CD με τα στοιχεία καταθετών της ελβετικής τράπεζας HSBC, το Σεπτέμβριο του 2010. Ο κ. Διώτης προαναγγέλλει, επίσης, προσφυγή στη δικαιοσύνη εναντίον όσων τον χαρακτήρισαν «ψεύτη» και «προστάτη φοροφυγάδων». 

Η ανακοίνωση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ έχει ως εξής: 

«Έχω διατυπώσει επανειλημμένως και έχω καταθέσει ενώπιον των κ.κ. Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος και ενώπιον των αρμοδίων οργάνων της Βουλής (Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και Προκαταρκτική Επιτροπή) ότι: 

α) Το USB stick εστάλη από τον κ. Παπακωνσταντίνου σε εμένα άτυπα και εξωυπηρεσιακά, χωρίς κανένα συνοδευτικό έγγραφο, 

β) Ο κ. Παπακωνσταντίνου μου επεσήμανε το σημαντικό ρόλο της ΕΥΠ για τη λήψη των συγκεκριμένων στοιχείων, 

γ) Ο κ. Παπακωνσταντίνου ουδέποτε μου ανέφερε οτιδήποτε περί συνδρομής του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών και της τότε ομολόγου του κας Κριστίν Λαγκάρντ στην υπόθεση. Αντιθέτως, απεκρύβη από εμένα η διαδικασία που ακολουθήθηκε, με συνέπεια μια επίσημη διαδικασία ανταλλαγής στοιχείων και εγγράφων μεταξύ Κρατών να μετατραπεί σε μια άτυπη διαδικασία διακίνησης στοιχείων, χωρίς κανένα δημόσιο και επίσημο χαρακτήρα. 

Η ανωτέρω μεταφερθείσα σε εμένα εξιστόρηση σε συνδυασμό με την απόκρυψη συγκεκριμένων γεγονότων και εγγράφων, οδήγησε στον από μέρους μου τότε σχηματισμό βεβαίας πεποίθησης ότι το υλικό είναι προϊόν αξιόποινης συμπεριφοράς και για ειδικότερους λόγους, που ήδη έχω εξηγήσει, μη αξιοποιήσιμο. Ποιος ο λόγος, λοιπόν, να απευθυνθώ στον τότε Διοικητή της ΕΥΠ; 

Έχω καταθέσει επανειλημμένα και έχω αποδείξει ότι κατευθύνθηκα εκεί, λόγω της υποτιθέμενης διαδρομής της λίστας που μου παρουσιάστηκε. Έχω εξ αρχής πει και σταθερά επανέλαβα σε όλους τους τόνους ότι αν ο κατάλογος των καταθετών μου εδίδετο συνοδευόμενος με τα επίσημα έγγραφα των Γαλλικών Αρχών και όχι ως προϊόν δράσης υπηρεσιών πληροφοριών, δεν θα είχα κανένα λόγο να μην προχωρήσω αυτομάτως στην έρευνα και την αξιοποίησή του, όπως αυτονοήτως έπραξα σε σειρά άλλων υποθέσεων. 

Τον τελευταίο καιρό παρουσιάζομαι σκόπιμα και δόλια από συγκεκριμένα ΜΜΕ ως ανακόλουθος, αυτοαναιρούμενος και αναξιόπιστος, σε μια οργανωμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησής μου, απαξίωσης του έργου μου και αποπροσανατολισμού από την ουσία της υπόθεσης, που δεν είναι άλλη από την χαμηλής διαβάθμισης ιεράρχηση της πάταξης της φοροδιαφυγής. Σήμερα μάλιστα, μερίδα του Τύπου παρουσιάζει την εκ νέου αποστολή του συνοδευτικού εγγράφου ως διάψευση των ισχυρισμών μου. 

Αντιθέτως, αποτελεί πανηγυρική δικαίωση των χειρισμών μου και συντριπτική απόδειξη εις βάρος εκείνων που δεν θέλησαν ποτέ να ασχοληθούν σοβαρά με την πάταξη της φοροδιαφυγής. Όλοι αυτοί που οψίμως κόπτονται για τη φοροδιαφυγή, ας απευθυνθούν στους νυν αρμοδίους για την πορεία της μεγαλύτερης έρευνας που διετάχθη ποτέ στην Ελλάδα για την εκροή κεφαλαίων στο εξωτερικό με στόχο τη φοροδιαφυγή. 

Έρευνα που διέταξα λίγες μέρες προτού αντικατασταθώ από το ΣΔΟΕ και αφορούσε την περίοδο 2000-2012. Επίσης ας ρωτήσουν να πληροφορηθούν το στάδιο των εδώ και τρία χρόνια διαπραγματεύσεων με τις Ελβετικές Αρχές για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τις καταθέσεις, η οποία αν και όποτε επέλθει θα προσφέρει πολλαπλάσια από την όποια λίστα. 

Όλα τα ανωτέρω τα γνωρίζουν πολύ καλά αυτοί που σήμερα, εκτός των άλλων, με χαρακτηρίζουν «ψεύτη» και «προστάτη φοροφυγάδων», χαρακτηρισμούς για τους οποίους θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

To «πράσινο» άδεισμα

Ευθύνες στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου για το διαβιβαστικό έγγραφο του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ επιρρίπτει το ΠΑΣΟΚ, εξαπολύοντας, παράλληλα, επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορεί ότι προσπάθησε να εμπλέξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην υπόθεση.

«Το διαβιβαστικό έγγραφο του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών του Σεπτεμβρίου 2010 που συνόδευε το cd της λεγόμενης λίστας Λαγκαρντ και παραλήφθηκε προσωπικά από τον τότε Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ανεξάρτητα από τη νομική του σημασία ,δεν είχε τεθεί υπόψη των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών και του επόμενου Υπουργού που ενημερώθηκε από τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ» αναφέρει άτυπη ενημέρωση της Ιπποκράτους.
 
«Η απελπισμένη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμπλέξει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στην υπόθεση της λίστας βασίστηκε σε  πανηγυρικώς  αποδεδειγμένα αλλεπάλληλα ψεύδη και εγκληματικά οργανωμένες κινήσεις παρασκηνίου.  Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ακόμη δεν συνετίστηκαν οι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ» επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου