Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Δέκα νησιά βγαλμένα από τα παραμύθια: Οταν τα κάστρα ξεπροβάλλουν μέσα από το νερό [εικόνες]


Ο προσδιορισμός «παραμυθένιο» στην περίπτωση αυτών των νησιών δεν είναι υπερβολή. Κάστρα άλλης εποχής, πλούσια βλάστηση πάνω σε ένα κομμάτι γης που ξεπροβάλλει συνήθως καταμεσής μιας λίμνης ή στη θάλασσα, σε μικρή απόσταση από την ξηρά συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό το οποίο αξίζει όλοι έστω και για μια φορά να θαυμάσουν από κοντά.

Νησιά μέσα στην καρδιά των Αλπεων, όπως το Μπλεντ, που βρίσκεται στη μέση μιας λίμνης που περιστοιχίζεται από ψηλά βουνά, νησάκια που το έδαφος που περιστοιχίζονται τα κτίσματά τους χάνεται κάτω από το νερό λόγω της παλίρροιας, όπως το Πφλαζ στη Γερμανία ή άλλα που ξεπροβάλλουν σε μικρή απόσταση από τη στεριά με την οποία συνδέονται με γέφυρες όπως το Μοντ Σαιντ Μισέλ στη Γαλλία και το Tρακάι Αϊλαντ Καστλ στη Λιθουανία αποτελούν μοναδικούς τουριστικούς προορισμούς και αξιοθέτα που προσελκύουν πλήθος επισκεπτών.

Ακολουθούν τα 10 πιο δημοφιλή...  παραμυθένια νησιά:


Mπλεντ, Σλοβενία
Πφλαζ, Γερμανία
Bιζοβάκ, Κροατία
Xαρτ, ΗΠΑ
Γουιλμστέιν, Γερμανία
Moντ Σαιντ Μισέλ, Γαλλία
Tρακάι Αϊλαντ Καστλ, Λιθουανία
Λορέτο, Ιταλία
Nταρκ, ΗΠΑ
Ποντικονήσι, ΚέρκυραΠηγή: Δέκα νησιά βγαλμένα από τα παραμύθια: Οταν τα κάστρα ξεπροβάλλουν μέσα από το νερό [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/105624#ixzz2TURwku5O

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου