Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Φωτογραφίες από τις γυναικείες παρουσίες στη Βουλή των τελευταίων χρόνων


Το… dress code στη Βουλή, όπως αποτυπώνεται στο άρθρο 75 του Κανονισμού, καλεί τους βουλευτές να εμφανίζoνται και να συμπεριφέρoνται με τρόπo πoυ να ανταπoκρίνεται στη σoβαρότητα τoυ επιτελoύμενoυ έργoυ, να απoφεύγoυν ενέργειες πoυ παρενoχλoύν την άνετη διεξαγωγή των εργασιών και, να συμβάλλoυν καθένας ατoμικά στην ευπρεπή εμφάνιση της Boυλής.


Το θέμα της ευπρεπούς εμφάνισης των εκπροσώπων μας στο κοινοβούλιο ήρθε, ξανά, σήμερα στο προσκήνιο. 

Αφορμή η σημερινή παρουσία της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, η οποία ανέβηκε στο βήμα φορώντας μία πράσινη φούστα και μια μπλούζα στην οποία απεικονιζόταν μία γυναικεία μορφή μαζί με έναν παπαγάλο.

«Θα παρακαλούσα -δίχως να αναφέρομαι σε κανέναν συγκεκριμένα- να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί μας παρακολουθούν όλοι. Η εμφάνισή μας δεν είναι αυτό σίγουρα που χαρακτηρίζει την πολιτική μας εμφάνιση ή τη δημοκρατική συμπεριφορά, αλλά καλό είναι να συνοδεύεται το καλοκαίρι με μια άλλη είδους εμφάνιση», ήταν η σύσταση που απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Καλαντζής. 

Η εμφάνιση της κυρίας Ραχήλ δεν είναι η μόνη που έχει συζητηθεί. 

Έχουν προηγηθεί κατά καιρούς και άλλες - που αφορούν φυσικά το «ασθενές» φύλο- και οι οποίες έχουν γίνει αντικείμενο σχολιασμού στα πηγαδάκια της Βουλής και όχι μόνο. 

Δείτε τις φωτογραφίες:

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη
Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Έλενα Ράπτη

Η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή
Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα
Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Έλενα Κουντουρά


Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Καραμανλή0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου