Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Πόσο μας κόστισαν τα 153 κρατικά αυτοκίνητα υπουργών και... άλλων

Στοιχεία για τα κρατικά αυτοκίνητα που διατίθενται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κάλυψη των αναγκών της πολιτικής ηγεσίας, διαβίβασε στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Αντώνης Μανιτάκης, με το συνολικό τους κόστος, με βάση τα ποσά του 2012 να διαμορφώνεται περίπου στα 855.000 ευρώ.

Το υπουργείο διαθέτει στο στόλο των κρατικών οχημάτων 153 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 70 είναι προς κάλυψη των αναγκών της πολιτικής ηγεσίας και των υπολοίπων εξυπηρετούμενων προσώπων προσώπων και τα 83 έχουν διατεθεί για χρήση σε άλλες υπηρεσίες.

Τα πρόσωπα που εξυπηρετούνται με τα αυτοκίνητα του στόλου των κρατικών αυτοκινήτων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι:

• Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

• Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος

• Οι Αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης

• Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και οι αρχηγοί των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή των Ελλήνων και την Ευρωβουλή.

• Οι Υπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργού και Υφυπουργοί.

• Ο Πρόεδρος του ΣτΕ, ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Επίτροπος της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο Γενικός Επίτροπος της Επικρατείας των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων και ο Πρόεδρος του ΝΣΚ.

• Οι Πρόεδροι των Συνταγματικά Κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών

• Οι τέως πρόεδροι κοινοβουλευτικών κυβερνήσεων που έλαβαν ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, καθώς και οι τέως πρόεδροι δημοκρατικών κυβερνήσεων και Πρόεδροι Δημοκρατίας που χρημάτισαν πρόεδροι μετά το 1974 (μεταπολίτευση)

• Οι επίσημοι προσκεκλημένοι της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Μανιτάκης ενημερώνει ότι οι μισθοδοτούμενοι από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οδηγοί που έχουν διατεθεί για την κάλυψη των αναγκών της πολιτικής ηγεσίας είναι 30 και η μηνιαία μισθολογική δαπάνη, συμπεριλαμβανομένων των εργοδοτικών εισφορών, ανέρχεται στα 48.893 ευρώ.

Το 2012 για την κίνηση και λειτουργία των οχημάτων που χρησιμοποιούνται από την πολιτική ηγεσία και όλων εν γένει των εξυπηρετούμενων προσώπων, ανήλθε σε 269.122 ευρώ. Από τα χρήματα αυτά τα 233.450 ευρώ μεταφράζονται σε 91.623 λίτρα καυσίμων και σε κόστος συντήρησης ύψους 35.672 ευρώ.

Άρα, το συνολικό κόστος (μισθοδοσία οδηγών και συντήρηση οχημάτων) ανέρχεται σε περίπου 855.000 ευρώ, με βάση τους παραπάνω αριθμούς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου