Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Πυρ και μανία ο Γλέζος με Τσίπρα


Για ιδέες και θέσεις που πλήττουν τη συνοχή και τον πλουραλισμό του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε ο Μανώλης Γλέζος τον Αλέξη Τσίπρα με ανακοίνωσή του. Σε αυτή, την οποία υπογράφουν και τέσσερις ακόμη επικεφαλής συνιστωσών, ασκείται αυστηρή κριτική για την απόφαση επιβολής ενιαίας λίστας στην εκλογή των οργάνων του κόμματος και για την εξαγγελία της διάλυση των Συνιστωσών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως μία ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της Γραμματείας του κόμματος ο πρόεδρός του σε ραδιοφωνική συνέντευξή του έκανε εισήγηση για κρίσιμα θέματα. «Η ενέργεια αυτή είναι και άτοπη και από πλευράς τύπου και ουσίας. Ως προς τον τύπο γιατί έγινε χωρίς καμία έγκριση από συλλογικά όργανα κι ενώ εκκρεμούν οι συνεδριάσεις, κι ως προς την ουσία γιατί προβάλλονται θέσεις που απειλούν με επικίνδυνες εντάσεις και προβλήματα στο εσωτερικό του εγχειρήματος και προκαταβάλουν εξελίξεις», αναφέρει η ανακοίνωση την οποία πέρα από τον κ. Γλέζο υπογράφουν οι Γιάννης Θεωνάς (ΚΕΔΑ), Σταύρος Καράμπελας (ΕΔΗΚ), Παναγιώτης Μαντάς (ΔΗΚΚΙ) και Γιάννης Σχίζας (Ριζοσπαστική Οικολογική Αριστερά).

Ακόμη στο κείμενο επισημαίνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας έκανε τις εξαγγελίες «επικαλούμενος εντολές από 1.600.000 ψηφοφόρους, προωθεί ιδέες και θέσεις που πλήττουν την συνοχή και την ίδια την Δημοκρατία και τον πλουραλισμό στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να κάνουμε γιορταστικές εκδηλώσεις για να γιορτάσουμε την 21η Μαΐου 2001 που συγκροτήθηκε το Φόρουμ, το οποίο οδήγησε στον ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια αυτή ιστορική μέρα, προς τέρψη της τρικομματικής κυβέρνησης και του αξιοθρήνητου εκπροσώπου της ο πρόεδρος εξαγγέλλει τη διάλυση των συνιστωσών και του ενωτικού εγχειρήματος».
Τέλος οι πέντε που υπογράφουν την ανακοίνωση ζητούν την «απόρριψη των απαράδεκτων απόψεων που επιβάλλονται άνωθεν» και προτείνει να ισχύσουν οι διαφορετικές λίστες και απλή αναλογική στην εκλογή των οργάνων και κάθε συνιστώσα να μετέχει στο κόμμα σε ένα μεικτό σχήμα, περίπου δηλαδή όπως σήμερα

http://www.politikoi.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου