Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Σοκάρει ο Παναγιώταρος: Η Χρυσή Αυγή θα γίνει η Χεζμπολάχ της Ελλάδας


Νέα πρόκληση από τη Χρυσή Αυγή. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, μιλώντας στην εκπομπή «Dateline», η οποία μεταδίδεται παναυστραλιανά μέσω του δικτύου SBS δήλωσε ότι φιλοδοξία της Χρυσής Αυγής είναι να γίνει Χεζμπολάχ της Ελλάδας. Ταυτόχρονα Ο ίδιος βουλευτής τον περασμένο Οκτώβριο δήλωσε στο BBC την ετοιμότητά του για ένα νέο εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα.


«Η Χρυσή Αυγή φιλοδοξεί να αναδειχθεί στην αντίστοιχη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, σαν δεύτερη κυβέρνηση προς όφελος των Ελλήνων πολιτών» δήλωσε ο βουλευτής. «Οι δράσεις του κόμματος έρχονται να καλύψουν σημαντικά ελλείμματα λόγω της κατάρρευσης του συνόλου των θεσμών”. Επίσης τόνισε ότι “αντί να αυτοκτονούν οι Έλληνες θα έπρεπε να σκοτώνουν αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματά τους». «Ποιοι είναι αυτοί;» ρωτά ο δημοσιογράφος. «Οι τραπεζίτες, φυσικά», απαντά ο Παναγιώταρος, με φόντο τα ρόπαλα του μπέιζμπολ στο κατάστημά του όπως φαίνεται από τη σκηνή.
Ο απεσταλμένος δημοσιογράφος Έβαν Γουίλιαμς ανέφερε εισαγωγικά ότι «η άνοδος της Χρυσής Αυγής, ενός κόμματος το οποίο υποστηρίζει ανοιχτά τον αντισημιτισμό και το ρατσισμό και συνδέεται με βίαιες επιθέσεις εναντίον ατόμων που θεωρούνται μετανάστες, καταδεικνύει τις τραγικές συνέπειες του οικονομικού εξανδραποδισμού για έναν άλλοτε περήφανο λαό».
Η εκπομπή πρόβαλε δράσεις της Χρυσής Αυγής, όπως η «δωρεάν διανομή τροφίμων αλλά μόνο με την επίδειξη ταυτότητας, ώστε να αποδεικνύεται η ελληνική καταγωγή των δικαιούχων, η συνδρομή στους πολίτες που τους καλούν για αντιμετώπιση και μεσολάβηση σε θέματα ασφαλείας όπως μικροκλοπές και επιθέσεις, περιστατικά τα οποία συνδέονται με μετανάστες, η αιμοδοσία των μελών του κόμματος αλλά μόνο για όσους αποδεικνύουν ότι έχουν την ελληνική υπηκοότητα και οι επιδρομές στις υπαίθριες λαϊκές αγορές και στα νοσοκομεία για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών, ώστε να τους οδηγήσουν στην απέλαση κλπ».
Ο δημοσιογράφος σημείωσε ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες τοποθέτησε παρατηρητήριο στην Ελλάδα «το οποίο καταγράφει κατακόρυφη αύξηση των βίαιων επιθέσεων εναντίον μεταναστών, παράνομων και μη, και μάλιστα με εντεινόμενη ένταση και σοβαρότητα τραυματισμών, καταλήγοντας σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και στο θάνατο, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργείται συστηματικά ο φόβος».
Παράλληλα, διερευνήθηκαν τα αίτια της ανόδου του κόμματος της Χρυσής Αυγής και της «απήχησης στους Έλληνες πολίτες», τα οποία εντοπίζονται στην «ανεπάρκεια και αποτυχία των πολιτικών κομμάτων και στην οικονομική εξαθλίωση, παράγοντες οι οποίοι δημιουργούν έντονα αισθήματα οργής, απογοήτευσης, εκδίκησης του πολιτικού συστήματος και αναζήτησης εναλλακτικών λύσεων, ενώ ειδικά για την περίπτωση των νέων, οι οποίοι δε βλέπουν καμία ελπίδα για το μέλλον, οι μετανάστες στοχοποιούνται από τη Χ.Α., καθώς αποτελούν το εύκολο θύμα της εκτόνωσης της οργής».
Επιπλέον, κατεγράφη η «στηλίτευση της ιδεολογίας και των πρακτικών της Χ.Α. από φορείς, δημοσιογράφους και εκπροσώπους αντιρατσιστικών ενώσεων μέσω δηλώσεων, όπως δημοσιογράφων, ανθρώπων του πνεύματος και δημόσιων λειτουργών».
Η εκπομπή καταλήγει με την «πρόθεση στελεχών της Χρυσής Αυγής να επισκεφθούν την Αυστραλία», όπως δηλώνεται από τον κ. Παναγιώταρο. Στο μήνυμα της Πρωθυπουργού της Αυστραλίας κας Γκίλαρντ ότι «τέτοιου τύπου πολιτικές δεν έχουν θέση στην Αυστραλία», ο Παναγιώταρος απαντά ότι «υπάρχει ένα διαρκώς επεκτεινόμενο δίκτυο υποστηρικτών της Χ.Α. στην Αυστραλία». Αφησε αιχμές για την Αυστραλία και την ιστορία της αναφορικά με “την περίπτωση των γηγενών, Αβορίγινων πληθυσμών, σε ό,τι αφορά το θέμα του ρατσισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου