Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Άκης Τσοχατζόπουλος: «Το ΠΑΣΟΚ ψάχνει άλλοθι για τον εξευτελισμό του»


Με γραπτή ανακοίνωση απάντησε, μια ημέρα μετά την έναρξη της δίκης του για την υπόθεση των «χρυσών μιζών», ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, στις διαρροές που είδαν το φως δημοσιότητας από κύκλους του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με αυτές το κόμμα έχει αποκηρύξει και πολιτικά και ηθικά τον Άκη με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο.

Οι ίδιο κύκλοι φέρονται μάλιστα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα να χαρακτηρίζουν «ντροπή για την παράταξη» τον πρώην υπουργό και τόνιζαν ότι βλέπουν τη δίκη του σαν κάθαρση. Απαντώντας στις διαρροές αυτές ο ο πρώην υπουργός σε γραπτή του δήλωση μέσα από τη φυλακή, υποστηρίζει μεταξύ άλλων, ότι με αυτό τον τρόπο οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ αναζητούν άλλοθι προκειμένου να μεταθέσουν τις ευθύνες «για τον πρωτοφανή εξευτελιστικό καταποντισμό στις πρόσφατες εκλογές». 

Αναλυτικά, η δήλωση του Άκη Τσοχατζόπουλου έχει ως εξής: 

«Ευθεία και ανενδοίαστη παρέμβαση επιχείρησαν κάποιοι χτες από το ΠΑΣΟΚ σε μια προσωπική μου υπόθεση, που βρίσκεται προς κρίση ενώπιον της Δικαιοσύνης, εκδίδοντας μάλιστα και «καταδικαστική απόφαση» εις βάρος μου! 

Έτσι, απλά, οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ αναζητούν εξιλαστήριο θύμα και άλλοθι επιχειρώντας με αυτή την αγωνιώδη προσπάθεια και ντροπή για το ίδιο, τη μετάθεση των ευθυνών για τον πρωτοφανή εξευτελιστικό καταποντισμό στις πρόσφατες εκλογές. 

Ποιοι ντρόπιασαν το ΠΑΣΟΚ, γνωρίζουν καλά στο ΠΑΣΟΚ. Επισημαίνω όμως στο μόνο κατ΄ όνομα σημερινό ΠΑΣΟΚ, ότι επί σαράντα χρόνια η ζωή μου ήταν μια διαρκής προσφορά στο ίδιο και στην Ελλάδα. 

Στην ιστορική συγκρότηση, ενδυνάμωση, στη δημοκρατική, προοδευτική, αριστερή λειτουργία και δράση του, για να είναι το ΠΑΣΟΚ κόμμα του λαού. Επομένως, δεν παραγράφονται με «δηλώσεις» τα παραπάνω, κυρίως όμως δε μπορούν να αμαυρωθούν από αυτούς που μετέτρεψαν ένα μεγάλο λαϊκό Κίνημα σε συνώνυμο του μαρτυρίου του κοινωνικού, οικονομικού και πολιτισμικού χρέους του Ελληνικού λαού. Άκης Τσοχατζόπουλος».

Η κόντρα του Άκη Τσοχατζόπουλου με το πρώην κόμμα του φαίνεται πως καλά κρατεί. Άλλωστε, ο πρώην υπουργός έχει ζητήσει από τις δικαστικές αρχές πολλές φορές (και το ζήτησε και επίσημα την πρώτη μέρα της διαδικασίας στο ακροατήριο) να κληθούν όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ την εποχή της έγκρισης των συμβάσεων για τα υποβρύχια και τα TOR-M1, τα «πρωτοπαλίκαρα» δηλαδή της κυβέρνησης Σημίτη, όπως οι κ.Βενιζέλος, Παπανδρέου, Πάγκαλος.

http://newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου