Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

Συγκριτική έρευνα τιμών σε 20 δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς – Που βρίσκεται η Ελλάδα


Μικρότερο θα είναι το κόστος των διακοπών στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του πλανήτη, όπως προκύπτει από πρόσφατη βρετανική έρευνα που κατέγραψε τις τιμές 10 ειδών που που συνηθίζουν να αγοράζουν οι τουρίστες στις διακοπές τους και τις συνέκρινε με τις αντίστοιχες περσινές.
Στον απόηχο της κρίσης της Ευρωζώνης και προσπαθώντας όλες οι χώρες να προσελκύσουν τουρίστες στην πλειοψηφία των θερέτρων οι τιμές έχουν των προϊόντων έχουν πάρει την… κατρακύλα. Μειώση που φθάνει ακόμη και το 20% παρουσιάζουν οι τιμές στην Ισπανία. Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα η μείωση είναι ανεπαίσθητη, αφού είναι της τάξη του1,7% , ενώ στο άλλο άκρο στην Πάφο της Κύπρου της κρίσης οι τιμές παρουσιάζουν άνοδο ακόμη και κατά 10,6%.
Το βαρόμετρο του Απριλίου που συνέταξε το Postoffice.co.uk κατέγραψε την τιμή 10 προϊόντων που συνηθίζουν να καταναλώνουν οι τουρίστες κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, όπως του καφέ, της μπύρας, των αναψυκτικών, του κρασιού, του εμφιαλωμένου νερού, του αντηλιακού, των τσιγάρων και ενός γεύματος για τρία άτομα.
Πατήστε πάνω στις εικόνες για να δείτε αναλυτικά τις τιμές:
http://enimerwsi.gr/wp-content/uploads/2013/04/fetcher_11544.jpeg

http://enimerwsi.gr/wp-content/uploads/2013/04/fetcher_2291.jpeg
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου