Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Οι Μπους ετοιμάζονται ξανά για τον Λευκό Οίκο


Jeb-Bush
Η οικογένεια Μπους ετοιμάζεται και πάλι να κατοικήσει τον Λευκό Οίκο αν και οι πολιτικοί αναλυτές των ΗΠΑ θεωρούν ότι αυτή τη φορά δεν θα είναι το ίδιο εύκολο με τις δυο προηγούμενες.

Ο Τζεμπ Μπους, άλλοτε Κυβερνήτης της Φλόριντα που έκρινε τις προεδρικές εκλογές του 2000 υπέρ του αδελφού του, Τζορτζ  W Μπους ζυγίζει το τελευταίο διάστημα τα δεδομένα, προκειμένου να αποφασίσει αν θα κάνει το μεγάλο βήμα, ώστε να βρεθεί στις εκλογές του 2016 υποψήφιος με το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.
Γνωρίζοντας ότι σε μια προχωρημένη αίσθηση του χιούμορ από την πλευρά της Ιστορίας, είναι εξαιρετικά πιθανό να βρει απέναντί του, από την πλευρά των Δημοκρατικών, τη Χίλαρι Κλίντον.
Ο Τζεμπ Μπους θεωρείται καλύτερο μυαλό από τον πατέρα και τον αδελφό του, που αμφότεροι διετέλεσαν Πρόεδροι των ΗΠΑ, και σε κάθε περίπτωση περισσότερο αποτελεσματικός. Τα παραπάνω στοιχεία ωστόσο δεν αρκούν για να τον κάνουν Πρόεδρο, έστω κι αν η οικογένεια Μπους έχει αρχίσει ήδη να… αθροίζει δυνάμεις και να αριθμεί συμμάχους.
Γνωρίζει ωστόσο μάλλον καλύτερα από τον καθένα ότι, το μεγαλύτερο εμπόδιο που θα έχει στην προσπάθειά του να κερδίσει τη μάχη για τον Λευκό Οίκο, αν πάρει τελικά την απόφαση, θα είναι το… επώνυμό του. Και οι αρνητικοί συνειρμοί που προκαλεί στην αμερικανική κοινωνία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου