Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Η ΕΑΡΙΝΗ ΣΥΝΑΞΙΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΩΝ...

Παραμερίζοντας τις πολιτικές διαφορές τους, όλοι οι εν ζωή Αμερικανοί πρώην πρόεδροι, Μπιλ Κλίντον, Τζίμι Κάρτερ, Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος αλλά και ο νεότερος όπως και ο Μπαράκ Ομπάμα θα έχουν σήμερα μία άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση στην «Βιβλιοθήκη Μπους»  για να χαρίσουν χαμόγελα στο φακό...

Στην παραδοσιακή αναμνηστική φωτογράφηση που γίνεται κάθε τετραετία, λίγους μήνες μετά την εκλογή του νέου πλανητάρχη, οι άνθρωποι που κυβέρνησαν την Ουάσινγκτον αλλά και ο πρώτος Αφροαμερικανικός πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ θα παραβρεθούν στα εγκαίνια ενός κέντρου - μουσείου.  Η «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα και η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας και σύζυγος του Μπιλ Κίντον, Χίλαρι, θα είναι παρούσες.

Για τον  πρώην πρόεδρο Μπους, το γεγονός σηματοδοτεί την επιστροφή του στη δημοσιότητα μετά από χρόνια διακριτικής παρουσίας.

Στο κέντρο - μουσείου θα φιλοξενηθούν κειμήλια από την θητεία του που αφορούν την 11η Σεπτεμβρίου και τον πόλεμο στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, όπως επίσης και 70 εκατ. σελίδες αρχειακού υλικού και εκατομμύρια φωτογραφίες. 

Οι επισκέπτες του μουσείου θα μπορούν να δουν αντικείμενα συμβολικής αξίας όπως το μεγάφωνο με το οποίο ο Μπους μίλησε στους πυροσβέστες που βρίσκονταν στο Ground Zero, μερικά από τα 43.000 δώρα που έλαβε ως πρόεδρος, εκατομμύρια email και χιλιάδες φωτογραφίες. 

Η καινοτομία του Μουσείου Μπους σε σχέση με άλλα ιδρύματα των ΗΠΑ που τιμούν το έργο πρώην προέδρων της χώρας, από τη βιβλιοθήκη Ρόμπερτ Κένεντι στη Βοστώνη μέχρι το ίδρυμα Ρόναλντ Ρίγκαν στην Καλιφόρνια, έγκειται στο γεγονός ότι είναι ένα ίδρυμα διαδραστικό. 
















http://fimotro.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου