Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Αρχές του 2014 οι πρώτες προκηρύξεις για το νέο ΕΣΠΑ

«Η ανάπτυξη δεν διατάσσεται. Δεν είναι μείγμα ευχών και προσευχών. Επιτυγχάνεται με υλοποίηση πολιτικών» επεσήμανε από την Λάρισα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο οποίος μετείχε σήμερα στο 1ο Περιφερειακό Συνέδριο για την νέα Αναπτυξιακή Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
 

Όπως επεσήμανε ο κ. Βιρβιδάκης, επιδίωξη της κυβέρνησης είναι από τα τέλη Ιουνίου να ξεκινήσει ο ανεπίσημος διάλογος με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο να οριστικοποιηθούν οι προτάσεις για το νέο ΕΣΠΑ και μέχρι το τέλος χρόνου, τα επιχειρησιακά προγράμματα. Ενώ στις αρχές του 2014, πάντα σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα ξεκινήσουν οι προκηρύξεις.

«Η Ελλάδα για την νέα προγραμματική περίοδο έχει εξασφαλίσει το πόσο των 20,5 δισ. ευρώ συν τα κονδύλια για τις αγροτικές επιδοτήσεις και, την περίοδο αυτή, βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια ανάλογων συνεδρίων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Στόχος είναι, οι προτάσεις των Περιφερειών να μεταφερθούν κεντρικά και μαζί με τις προτάσεις των φορέων που χαράσσουν πολιτική, να αποτελέσουν την τελική πρόταση για την νέα προγραμματική περίοδο, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 13 Μαΐου», είπε ο κ. Βιρβιδάκης.

«Aπό δω και πέρα η ευημερία δεν θέλουμε να προέρχεται από δάνεια, αλλά από την παραγωγικότητα», τόνισε, προσδίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην καινοτομία.

Ο αρμόδιος υφυπουργός, επεσήμανε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι τα 13 Περιφερειακά Προγράμματα - ένα για την κάθε Περιφέρεια - να αξιοποιηθούν σύμφωνα με τις ειδικές συνθήκες της κάθε Περιφέρειας ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, υπογράμμισε ότι το ζητούμενο είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του.«Για να πετύχουμε η ατομική ευθύνη του καθενός πρέπει να γίνει εθνική», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου που θα διαρκέσουν όλη την ημέρα, θα τοποθετηθούν επίσης εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, υπουργείων, φορέων, αυτοδιοικητικών και κοινωνικών εταίρων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου