Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Η Γερμανία θα επιμείνει στην εφαρμογή πολιτικών λιτότητας

Η Γερμανία θα επιμείνει στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει και οι άλλες χώρες μέλη της ευρωζώνης πρέπει επίσης να συνεχίσουν την πορεία που έχουν χαράξει για την δημοσιονομική προσαρμογή, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ.


Πάντως ο Ρέσλερ, η χώρα του οποίου επικρίνεται από εταίρους της στην ευρωζώνη για την εμμονή της στη μείωση των ελλειμμάτων, απέφυγε να επικρίνει την Γαλλία, την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στην ευρωζώνη, που δεν κατάφερε να επιτύχει το στόχο της για το έλλειμμα πέρυσι.

«Γνωρίζουμε ότι η Γαλλία καταβάλλει τη μεγαλύτερη προσπάθεια που μπορεί» για να επιτύχει την δημοσιονομική προσαρμογή και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της, είπε ο Ρέσλερ.

Η οικονομία της Γερμανίας πιθανότατα αναπτύχθηκε με πολύ μέτριο ρυθμό το πρώτο τρίμηνο του 2013 αλλά αυτός θα επιταχυνθεί στη συνέχεια του έτους, εκτίμησε ο ίδιος.

Νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε τις νέες του προβλέψεις για την πορεία της γερμανικής οικονομίας. Αυτές κάνουν λόγο για ισχνή ανάπτυξη 0,5% φέτος και 1,6% το 2014.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου