Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Τι κάνει σήμερα ο Τάκης Χρυσικάκος;

Προέρχεται από λαϊκή οικογένεια Μανιατών. Οι δικοί του έφυγαν από τη Μάνη, κυνηγημένοι από τον εμφύλιο και ο πατέρας του, αφού δούλεψε σε αρκετές δουλειές, άνοιξε ένα κουρείο στην πλατεία Βικτωρίας, όπως έχει πει ο Τάκης Χρυσικάκος, στο οποίο σύχναζαν ποιητές, συγγραφείς και άλλοι.
 

Τελείωσε το γυμνάσιο και μπήκε τυχαία, όπως έχει πει, στη σχολή του Κάρολου Κουν. Ήθελε να γίνει καπετάνιος αλλά τελικά τον κέρδισε η υποκριτική. 

Ο Τάκης Χρυσικάκος έζησε και γνώρισε αρκετά σημαντικές στιγμές στην πορεία του αλλά ξέρει και αυτό συμβουλεύει τον καθένα ότι η δημοτικότητα είναι κάτι εφήμερο και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. 

Αυτή την περίοδο ο Τάκης Χρυσικάκος πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Όλα είναι στο μυαλό σου», που πρόσφατα έκανε πρεμιέρα και στο πλευρό του είναι η Χριστίνα Θεοδωροπούλου και ο Νίκος Καμτσής. 

Το σημαντικό στο έργο, όπως έχει πει, είναι να περάσει ο στόχος να μην το βάζουμε κάτω, όταν θέλουμε να πραγματοποιήσουμε κάποιο στόχο. Πρόκειται, όπως έχουν πει, για μία μαύρη κωμωδία ή ένα σκοτεινά κωμικό δράμα, ρυθμικό και γρήγορο. Το έργο ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή του θεάτρου «Τόπος Αλλού» στην Κυψέλη. 

Ο ηθοποιός πιστεύει ότι ο κωμικός ηθοποιός που κάνει τους ανθρώπους να γελούν είναι ένα χαρισματικό άτομο και δεν μπορεί να τον βάλει στην ίδια ζυγαριά με τους άλλους. Έχει υποστηρίξει ότι αυτό που συνδέει τον ηθοποιό του θεάτρου με τον συνάδελφό του της τηλεόρασης είναι ότι και οι δύο λέγονται ηθοποιοί. 

Έχει υποστηρίξει ότι δεν είναι τόσο αισιόδοξος και πιστεύει ακόμη ότι είναι ευθύνη όλων που έφτασε η χώρα σε αυτό το σημείο με την κρίση να αποτελεί τη χρυσή ευκαιρία για να ωριμάσουμε. Αυτό που νοσταλγεί από την εποχή του είναι η συντροφικότητα ενώ τονίζει ότι δεν μπορείς να λέγεσαι ηθοποιός, αν δεν προπονείσαι. Και δεν εννοεί φυσικά σωματική άσκηση, εννοεί συνεχή έρευνα στο αντικείμενό του και ανακάλυψη νέων πραγμάτων. Άλλωστε, εκείνος διαβάζει αρκετά και φροντίζει να ενημερώνεται για τα πάντα. 

Ο ηθοποιός πέρασε μια αρκετά δύσκολη περίοδο όταν έχασε τους δικούς του ανθρώπους. 

Προτεραιότητά του πάντοτε ήταν η δουλειά του και όπως έχει αποκαλύψει, δεν πρόσβαλε ποτέ στη ζωή του ανθρώπων, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και φυσικά δεν συμβιβάστηκε ποτέ στη ζωή του. Πιστεύει πάντως ότι πριν χρεοκοπήσουμε οικονομικά, χρεοκόπησαν πρώτα οι αξίες μας ενώ πολλά βασίζονται και στην έλλειψη παιδείας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου