Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Οι... μαραθωνοδρόμοι του πρωταθλήματος - Ποιοι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν σε όλα τα παιχνίδια των ομάδων τους

Απίστευτο είναι το κατόρθωμα των Ζησόπουλου, Τσουκαλά και Ίλιτς, οι οποίοι αγωνίστηκαν και στα τριάντα παιχνίδια της φετινής Σούπερ Λίγκας.

Παραλίγο το ίδιο επίτευγμα να σημειώσει και ο Καρνέζης, όμως ο διεθνής τερματοφύλακας δεν αγωνίστηκε στο τελευταίο ματς του Λεβαδειακού.

Από εκεί και πέρα, ο Ραφίκ Τζεμπούρ έγινε ο έβδομος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που κατάφερε να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην Α’ Εθνική.



Το sport-fm.gr σάς αναλύει -με τη βοήθεια της γλώσσας των αριθμών- την εικόνα της τελευταίας αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία της 30ης αγωνιστικής

- Ο έβδομος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που καταφέρνει να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Α’ Εθνικής έγινε ο Ράφικ Τζεμπούρ. Ο Αλγερινός επιθετικός πέτυχε 20 γκολ τη φετινή σεζόν, αν και είχε να σκοράρει από το 4-0 επί του ΟΦΗ στις 2 Μαρτίου. Ο διεθνής άσος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ μετά τους Γιώργο Σιδέρη (1965, 1967, 1969), Νίκο Αναστόπουλο (1983, 1984, 1986, 1987), Αλέξη Αλεξανδρής (1997, 2001, 2002), Ζιοβάνι (2004), Λουτσιάνο Γκαλέτι (2009) και Κέβιν Μιραλάς (2012).

-Τρία γκολ πέτυχε στο φετινό πρωτάθλημα ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ισοφάρισε το προσωπικό του ρεκόρ, αν και αγωνίστηκε μόλις σε πέντε ματς! Τρία τέρματα είχε σημειώσει και το 2004-05 με τον Αρη, αλλά σε 26 συμμετοχές. Έκτοτε δεν ξεπέρασε ποτέ τα δύο γκολ ανά σεζόν και, μάλιστα, στις δύο «γεμάτες» προηγούμενες (48 συμμετοχές συνολικά), δεν είχε σκοράρει ούτε μία φορά!

- Τρεις ποδοσφαιριστές κατάφεραν να τελειώσουν το πρωτάθλημα, έχοντας αγωνιστεί και στα 30 παιχνίδια της ομάδας του! Πρόκειται για τον Σταύρο Τσουκαλά και τον Μπράνα Ιλιτς του ΠΑΣ Γιάννινα και τον Γιώργο Ζησόπουλο του Λεβαδειακού. Ο τελευταίος, μάλιστα, είχε τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής απ' όλους (2.680), αφού είχε αντικατασταθεί μόνο στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο! Από την πλευρά του, ο Ορέστης Καρνέζης δεν είχε χάσει ούτε λεπτό, δεν αγωνίστηκε στο τελευταίο ματς του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα.

-Ο τελευταίος αγώνας του Λεβαδειακού που δεν μπόρεσε να αγωνιστεί ο Ζησόπουλος ήταν με τον Παναθηναϊκό στις 25 Ιανουαρίου 2012! Από τότε ο έμπειρος χαφ έχει αγωνιστεί σε 46 σερί ματς και ευελπιστεί να συνεχίσει το σερί του και τη νέα περίοδο.

-Ανισόρροπη θεωρείται η πορεία της Skoda Ξάνθης στον β' γύρο του πρωταθλήματος, αφού με τη χθεσινή ισοπαλία με τον Άρη οι Ακρίτες είχαν 2 ισοπαλίες και 3 ήττες στα 5 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια και 5 νίκες και 1 ισοπαλία στα 6 τελευταία εκτός έδρας.

-Τις 300 συμμετοχές, μαζί με εκείνες της Β’ Εθνικής, έφτασε ο Ανέστης Αγρίτης. Υπενθυμίζεται ότι ο έμπειρος φορ είχε ντεμπουτάρει με το Αιγάλεω στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία (20/2/2000, στην εκτός έδρας νίκη επί του Απόλλωνα Καλαμαριάς με 2-1).

- Την τρίτη του συνεχόμενη νίκη στο Περιστέρι απέναντι στην ΑΕΚ σημείωσε χθες ο Ατρόμητος, ο οποίος είχε επικρατήσει της Ένωσης στην περσινή περίοδο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και στη συνέχεια στη διαδικασία των πλέι οφ. Οι Περιστεριώτες είχαν μόνο μία νίκη στα προηγούμενα εννέα ματς, προτού αρχίσουν να έχουν αυτό το σερί. Το εκπληκτικό είναι ότι και οι τέσσερις εντός έδρας νίκες του είναι με 1-0!

- Για πρώτη φορά ο Αστέρας κατάφερε να νικήσει τον ΟΦΗ μέσα στην Τρίπολη, ύστερα από τρεις διαδοχικές ισοπαλίες.

- Στην τρίτη θέση του φετινού πρωταθλήματος τερμάτισε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος έγινε μόλις η τρίτη επαρχιακή ομάδα που καταφέρνει να καταλάβει τόσο υψηλή θέση στην Α’ Εθνική. Πρωταθλήτρια είχε αναδειχθεί το 1988 η Λάρισα και δεύτερη το 1983, ενώ δεύτερος είχε τερματίσει ο ΟΦΗ το 1986, ο οποίος είχε βγει και τρίτος δύο φορές (1987, 1997).

- Τα 21 γκολ είναι η χειρότερη επίθεση που είχε ποτέ η ΑΕΚ (προηγούμενο τα 31 το 1986-87), ενώ για πρώτη φορά τερματίζει με αρνητική διαφορά τερμάτων! Αρνητικό ρεκόρ συνιστούν και οι 16 ήττες. Ακόμα κι αν η «Ενωση» κερδίσει την έφεση και δεν χάσει από τον Πανθρακικό, θα έχει 15 ήττες, κατά τρεις περισσότερες από τις 12 του 1986-87 (με τρεις μηδενισμούς) και του 1983-84 (σε 34 αγωνιστικές).

-Τα 100 γκολ με τις φανέλες ελληνικών ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις έφτασε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος με το χθεσινό επί της Κέρκυρας. Ο 32χρονος κυνηγός έχει σημειώσει 63 τέρματα στην Α' Εθνική, 12 στη Β', 8 στη Γ', 9 στο Κύπελλο και 8 στην Ευρώπη.

Πηγή: sport-fm.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου