Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Τ.Ο ΟΝΝΕΔ Αιγίου: Αντίθετοι στη κατάργηση τμημάτων του ΑΤΕΙ Αιγίου

Δυστυχώς μετά την ανακοίνωση του Προγράμματος "Αθηνά" του Υπουργείου Παιδείας, που αφορά στις προτεινόμενες συγχωνεύσεις Τμημάτων των ΑΤΕΙ της χώρας, διαπιστώσαμε πως καταργούνται και τα δύο Τμήματα (Φυσικοθεραπείας & Οπτικής) στην πόλη του Αιγίου.


Εντύπωση μας κάνει πως ανάμεσα στα κριτήρια που προσμετρούνται από το υπουργείο Παιδείας για τις συγχωνεύσεις τμημάτων είναι η απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας και η ελκυστικότητα των γνωστικών αντικειμένων, καθώς τα δυο τμήματα του ΑΤΕΙ Αιγίου παρουσιάζουν υψηλό επιστημονικό επίπεδο και ζήτηση στην αγορά εργασίας. 
          

Η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου θα αποτελέσει ταφόπλακα για την τοπική οικονομία, καθώς η ύπαρξη των τμημάτων του ΑΤΕΙ , εκτός από σημαντικός παράγοντας σύνδεσης της εκπαίδευσης με την τοπική κοινωνία, αποτελεί και έναν από τους τελευταίους πόρους οικονομικής στήριξης της περιοχής  μας στην ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
          
Η  διακοπή λειτουργίας τμημάτων  του ΑΤΕΙ μας  βρίσκει αντιθέτους  και η  κατάργηση αυτών θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για την πολύπαθη Αιγιάλεια. Με μια ενιαία φωνή πρέπει να διεκδικήσουμε τη συνέχιση λειτουργίας των τμημάτων και την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ
ΑΝΑΠΛ.ΓΕΝ.ΓΡΑΜ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου