Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΣΧΟΛΩΝ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ 4%

Konstantinos-Arvanitopoulos

Η μεταρρύθμιση είναι μια διαρκής διαδικασία όπως τόνισε ο Υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος στη σημερινή παρουσίαση του Σχεδίου Αθηνά.
Στόχος είναι το νοικοκύρεμα των Σχολών...η δημιουργία ανταγωνιστικών και βιώσιμων ιδρυμάτων, ώστε να μην παράγουμε πια άλλους άνεργους πτυχιούχους. Όπως σημείωσε και από το account του στο twitter ο κ. Αρβανιτόπουλος: “Φτιάχνουμε μια πραγματική δημόσια δωρεάν παιδεία που θα παρέχει γνώση,δικαιώματα & θα σέβεται τον Έλληνα Φορολογούμενο”.
Σημαντικό είναι πως παρόλο που συγχωνεύονται πολλά τμήματα η μείωση δε ξεπερνάει το 4%.

Παράλληλα από 40 Ιδρύματα – 24 Πανεπιστήμια & 16 ΤΕΙ – περιορίζονται σε 21 Πανεπιστήμια και 12 ΤΕΙ.

Όπως τόνισε ο Υπουργός: “Εισάγουμε το Ομόσπονδο Πανεπιστήμιο στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση στα πρότυπα του Βρετανικού και Γαλλικού συστήματος. Εντάσσουμε το Οικονομικό, το Πάντειο, το Χαροκόπειο, το Γεωπονικό και το Πανεπιστήμιο Πειραιά στο Ομόσπονδο Πανεπιστήμιο «Αδαμάντιος Κοραής». 

Φέρει το όνομα του λαμπρότερου εκπροσώπου του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, στον οποίο αποδίδεται και η εισαγωγή του όρου «Πανεπιστήμιο» στη νέα ελληνική γλώσσα. Ο στόχος για το συγκεκριμένο Ίδρυμα είναι να αναδειχθεί σε κόμβο αριστείας, διαθέτοντας ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά συγκρίσιμα και ανταγωνιστικά με αυτά μεγάλων διεθνών Πανεπιστημίων (University of London). Επίσης Ιδρύεται το Ομόσπονδο Αττικό Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στο οποίο εντάσσετε το ΤΕΙ Αθήνας, το ΤΕΙ Πειραιά και η ΑΣΠΑΙΤΕ.

Απομένει να δούμε εάν η Θέα Αθηνά έχει την ασπίδα για να θωρακίσει την Παιδεία από τις στρεβλώσεις και να γίνει αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου