Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Η… μισή κυβέρνηση κάνει απόβαση στο Κατάρ


Antonis-Samaras
Πολλαπλής σημασίας είναι το ταξίδι που πραγματοποιεί στο Κατάρ ο Αντώνης Σαμαράς συνοδευόμενος από αρκετά μέλη της κυβέρνησής του, καθώς και από επιχειρηματίες. Ο Πρωθυπουργός προσδοκά να ανοίξει τον δρόμο για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, και την ίδια στιγμή να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλλαγής της ψυχολογίας στην ελληνική οικονομία.

Αυτό άλλωστε δείχνει και η σύνθεση της αποστολής, που αποτελείται από υπουργούς παραγωγικών τομέων, επιχειρηματίες, εκπροσώπους του τραπεζικού χώρου, καθώς και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ.
Μεταξύ άλλων, στο τραπέζι θα τεθεί και το θέμα και του Ελληνικού, από το οποίο αποσύρθηκε προσωρινά το Κατάρ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποί του είχαν απογοητευτεί από τις καθυστερήσεις της προηγούμενης διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ.
Ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί σήμερα με με τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Σεΐχη Χαμάντ μπιν Τζάσεμ μπιν Τζαμπρ αλ Θανί, και θα ακολουθήσει υπογραφή διακρατικής πολιτιστικής συμφωνίας.
Την Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου, θα δει τον διάδοχο του θρόνου του Κατάρ Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι. Αμέσως μετά, θα έχει συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι. Θα ακολουθήσει υπογραφή συμφωνίας σύστασης επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας – Κατάρ.
Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι του τραπεζικού κλάδου, καθώς και ο βουλευτής Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου