Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Σε δεινή θέση ο υπουργός Οικονομικών ψάχνει να βρει λύση για τα ακίνητα


Σε δεινή θέση είναι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για το ζήτημα του «καυτού» ζητήματος της φορολόγησης των ακινήτων, προσπαθώντας να μαζέψει τα «εφιαλτικά» σενάρια που κυκλοφορούν, ενώ την ίδια ώρα αναβρασμός σημειώνεται στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ για τους χειρισμούς του κ. Στουρνάρα.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης,έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι το 2013 μπορεί να μείνει στην ιστορία ως ένα έτος, το οποίο οι πολίτες θα αντιλαμβάνονται ως έτος δήμευσης της ακίνητης περιουσίας τους.

«Δεν γίνεται να περιμένουμε τη δημοσιονομική εξυγίανση να τη φέρουν οι φόροι στα ακίνητα. Είναι λάθος πολιτική και δεν θα φέρει έσοδα» είπε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Μάκης Βορίδης αποτυπώνοντας το κλίμα που επικρατεί στην Κ.Ο., με τους εξοργισμένους βουλευτές.

Μετά την επικοινωνιακή γκάφα, ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο Mega, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, «μαζεύοντας» τα σενάρια που είχαν διαρρεύσει τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρρα η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να προσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων με τις εμπορικές, προκειμένου η φορολόγηση να είναι πιο ήπια. Μάλιστα ο ίδιος έκανε λόγο για τρομοκρατία των πολιτών, λέγοντας πως τα σενάρια που διαρρέουν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την φορολογία στα ακίνητα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Σε ερώτηση για το εάν τελικα αύριο θα κλείσει το φορολογικό για τα ακίνητα, ο υπουργός Οικονομικών ήταν αρνητικός. Όχι δεν θα κλείσει αύριο, δεν έχουμε καταλήξει κάπου, υπάρχουν ακόμα ζητήματα να ρυθμίσουμε, είπε ο κ. Στουρνάρας. 

Εξάλλου, όπως είπε η χώρα πρέπει να εξοικονομήσει τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ από τα ακίνητα, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η φορολόγηση θα είναι ήπια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου