Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΣΠ αδειάζει ΠΑΣΟΚ, χαιρετίζοντας… το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή»!


Σε επίσημο πολιτικό προβληματισμό… στο πάλαι ποτέ «φυτώριο» του ήδη ταλαιπωρημένου και συρρικνωμένου ΠΑΣΟΚ (δηλαδή στη φοιτητική νεολαία), μετατρέπει η ΠΑΣΠ Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ,  το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», αποφασίζοντας να χαιρετίσει με παραταξιακή επισημότητα ένα… διδακτικού χαρακτήρα debate, που διοργανώθηκε πριν λίγες μέρες στο πλαίσιο μαθήματος.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΠ Πολιτικών Επιστημών, αναφέρει: «Χαιρετίζουμε την κίνηση του καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας του Τμήματος μας, Γιώργου Δουράκη , “ο οποίος «διαιτήτευσε» την προηγούμενη Παρασκευή, σε ένα debate που ο ίδιος ανέθεσε στους φοιτητές του μαθήματος , για τo ποια επιλογή είναι η πιο πρόσφορη στην προσπάθεια της Ελλάδας να βγει από την κρίση. Να συνεχίσει να το «παλεύει» μέσα στο ευρώ, όπως κάνει σήμερα, ή να πάρει το ρίσκο της επιστροφής στη δραχμή;”
Το τμήμα αυτό της φοιτητικής παράταξης, που ούτως ή άλλως κρατά αποστάσεις από το επίσημο ΠΑΣΟΚ, επέλεξε να εκδώσει αυτή την ανακοίνωση, σχολιάζοντας… δημοσίευμα τουKarfitsa.gr που αφορούσε τη διοργάνωση του συγκεκριμένου debate, περιλαμβάνοντας και δηλώσεις του καθηγητή Γιώργου Δουράκη.
Στο τέλος του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, όπως όλοι μπορούν να διαβάσουν (εδώ), γινόταν αναφορά στην ευκαιρία που έδωσε το εν λόγω διδακτικό εγχείρημα για μια «άτυπη αντιπαράθεση» μεταξύ φοιτητικών παρατάξεων, που ιδεολογικά τίθενται υπέρ της μίας ή της άλλης άποψης. Ουδείς λόγος γινόταν για επίσημη παραταξιακή αντιπαράθεση, αλλά για «άτυπη ιδεολογική αντιπαράθεση», αφού άλλωστε, κάθε debate συνιστά εκ φύσεωςαντιπαράθεση! Και βέβαια, καμία φοιτητική παράταξη δεν αναφερόταν ονομαστικά…
Παρ` όλα αυτά, οι νέοι που ηγούνται της ΠΑΣΠ πολιτικών επιστημών, θεώρησαν σκόπιμο να …αναζητήσουν τον εαυτό τους (μόνον αυτοί) κάπου στο δημοσίευμα και να επιτεθούν με επίσημη προσβλητική ανακοίνωση στο karfitsa.gr κατηγορώντας μας,  για… παραπληροφόρηση!
Φυσικά, αμέσως μετά, «χαιρετίζουν» την αντιπαράθεση για την οποία εμείς δήθεν… «παραπληροφορήσαμε» και ανοίγουν έτσι νέες πληγές στη διαταραγμένη σχέση ΠΑΣΠ – ΠΑΣΟΚ, αφού χαιρετίζουν πολιτικά και επίσημα την διατύπωση του διλήμματος «ευρώ ή δραχμή», αποφεύγοντας (εξίσου πολιτικά και επίσημα) να δηλώσουν με σαφήνεια ποια πλευρά υποστηρίζουν στο δίλημμα αυτό.
Β.Μ.


http://www.karfitsa.gr/?p=123149

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου