Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Bloomberg για Σαμαρά: Η τελευταία ελπίδα για την Ελλάδα


Εκτενές άρθρο στην πρώτη σελίδα του Βloomberg σήμερα αναφέρεται στον Ελληνα Πρωθυπουργό κάνοντας μνεία της πολιτικής του διαδρομής και χαρακτηρίζοντάς τον ως την τελευταία καλή ελπίδα για την Ελλάδα.
 
«Είναι πιθανότατα η τελευταία ελπίδα" γράφει ο καθηγητής ευρωπαϊκών σπουδών στο London School of Economics, Kevin Featherstone», σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. «Aν ο Σαμαράς έχανε την εξουσία, δεν θα ήταν σίγουρο ότι θα βρισκόταν κάποιος άξιος να τον διαδεχθεί».
Στο άρθρο του Bloomberg περιγράφεται όλη η πορεία του Αντώνη Σαμαρά, από τον περασμένο Ιούνιο, οπότε και εξελέγη πρωθυπουργός της Ελλάδας, αλλά και τα διλήμματα που είχε να αντιμετωπίσει όλο αυτό το διάστημα.
Στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο υπό την πρωθυπουργία του, σημειώνει το δημοσίευμα, έπειτα από δύο εκλογικές αναμετρήσεις και έξι αγωνιώδεις εβδομάδες που η Ελλάδα ήταν στα πρόθυρα της εκπαραθύρωσης από το ευρώ, ο κ. Σαμαράς είπε: «Αρκετά μέχρι εδώ».
Σε έναν λόγο διάρκειας επτά λεπτών, είχε προειδοποιήσει τότε τους υπουργούς του να παράγουν έργο, μειώνοντας παράλληλα τους μισθούς τους κατά 30%. «Δεν με ενδιαφέρουν οι καλές προθέσεις. Θέλω αποτελέσματα», είχε πει τότε στο συμβούλιο της 21ης Ιουνίου που είχε μεταδοθεί από την κρατική ΝΕΤ.
Γίνεται επίσης μια εκτενής σύγκριση του τρόπου λειτουργίας του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά ως πρωθυπουργών, ενώ επισμαίνεται η σημαντική άνοδος στο Χρηματιστήριο και η μεγάλη πτώση των spreads των 10ετών ελληνικών ομολόγων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου