Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Πάμε για τρεις κάλπες το 2014

Το σενάριο της «τριπλής κάλπης» τον Ιούνιο του 2014, εξετάζουν πολύ σοβαρά στους σχεδιασμούς τους οι κυβερνητικοί εταίροι.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει μεγάλος εκνευρισμός για τη στάση «αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης» που έχει επιλέξει η ΔΗΜ.ΑΡ., ενώ ικανοποίηση επικρατεί για τη σταθεροποίηση, έστω και σε χαμηλότερα επίπεδα του ΠΑΣΟΚ.Όπως αναφέρει στην εφημερίδα Real Newsκορυφαίος υπουργός που συζήτησε πρόσφατα το θέμα με τον πρωθυπουργό ο εκλογικός κύκλος θα ανοίξει εκτός απροόπτου το 2014 καθώς τυχόν κάλπες το 2013 θα οδηγούσαν σε πολιτική αποσταθεροποίηση τη χώρα. 

Οι τρεις αρχηγοί έχουν ενημερωθεί αρμοδίως ότι τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο δεν θα τεθεί πιεστικά από τους εταίρους το θέμα λήψης νέων έκτακτων μέτρων, παρά τις μικρότερες ή μεγαλύτερες αστοχίες του προϋπολογισμού αρκεί βεβαίως να προχωρήσουν αποφασιστικά οι αποκρατικοποιήσεις.

Οι τρεις κοινοβουλευτικοί εταίροι αρχίζουν να σκέφτονται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο τριπλής κάλπης τον Ιούνιο του 2014, ο οποίος δείχνει να είναι και ο απώτερος εκλογικός χρόνος. Τον Ιούνιο του επόμενου έτους άλλωστε μαζί με τις ευρωεκλογές είναι προγραμματισμένες και οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μάλιστα, δείχνει να απορρίπτει πιεστική εισήγηση της ΚΕΔΕ και της Ένωσης Περιφερειαρχών να αναβληθεί η εφαρμογή του νόμου Ραγκούση που προβλέπει την ταυτόχρονη πλέον διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών με τις ευρωεκλογές, με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν χρήματα να στηθούν διπλές κάλπες. Το θέμα ωστόσο, αναμένεται να επανέλθει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου