Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Βαρβιτσιώτης: Πολλαπλά οφέλη από την αξιοποίηση του ΟΛΠ

varv
Για τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, μέσω της πώλησης μετοχών του, αλλά και για τα πολλαπλά οφέλη που θα επέλθουν για την τοπική κοινωνία και τη χώρα από την επένδυση αυτή, ενημέρωσε τον δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Δεν είναι μόνο το ύψος του χρηματικού ανταλλάγματος που θα εισρεύσει στα δημόσια ταμεία. Εκείνο που, επιπρόσθετα, εγώ προτάσσω ως βασική προϋπόθεση είναι οι εγγυήσεις που θα καταβάλλει ο εκάστοτε υποψήφιος για την εκτέλεση επενδύσεων, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, τα επόμενα 5 χρόνια και τη συνακόλουθη δημιουργία θέσεων εργασίας», σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.
Στη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών, που έγινε στο δημαρχείο της πόλης, έγινε επίσης εκτενής συζήτηση για την αναβάθμιση του λιμανιού, για το πάγιο αίτημα του δήμου για παραχώρηση στον Πειραιά των εκτάσεων που δεν εντάσσονται σε λιμενικές δράσεις, για το νέο σταθμό κρουαζιέρας, αλλά και για την αναγκαιότητα υλοποίησης κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στην πόλη προκειμένου να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα των επισκεπτών προς αυτήν.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον υπουργό και το δήμαρχο να συγκλίνουν σε μια σειρά επιμέρους ζητημάτων, όπως την επιτάχυνση των διαδικασιών απόδοσης στον δήμο Πειραιά της “Παγόδας”, την προώθηση ρύθμισης, ώστε να αποδίδεται στον δήμο ποσοστό επί του εισιτηρίου των επιβατών της ακτοπλοΐας που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά, καθώς και τη σύγκλιση διευρυμένης σύσκεψης στο Δημαρχείο, ενόψει της φιλοξενίας στο λιμάνι της πόλης, της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας, το 2015.
«Ο κ. Βαρβιτσιώτης είναι σύμμαχός μας στην μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε να αλλάξουμε τον Πειραιά. Άκουσε το όραμά μας για την πόλη και το λιμάνι της, είδε τα σχέδια μας, αξιολόγησε τι έχουμε πετύχει μέχρι τώρα και είναι δίπλα μας στις διεκδικήσεις μας για το αύριο. Για όλα αυτά τον ευχαριστώ», τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου