Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Λιάπης: Ήταν η κακιά η ώρα…

liapis
Συνελήφθη από την τροχαία της Αγίας Παρασκευής ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Λιάπης.
Ύστερα από έρευνα που έγινε στο πολυτελές τζιπ του βρέθηκε να κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες, με τις κανονικές να έχουν κατατεθεί στην εφορία.
Επίσης ο κ. Λιάπης δεν είχε στην κατοχή του δίπλωμα οδήγησης, ενώ το όχημα ήταν και ανασφάλιστο. Ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε στην τροχαία Αγ. Παρασκευής, όπου και σχηματίστηκε δικογραφία γι΄ αυτά τα τρία αδικήματα.

«H κακιά η ώρα» και ο φόβος «μην τελειώσει η μπαταρία», έφεραν τον πρώην υπουργό Μιχάλη Λιάπη αντιμέτωπο με την Δικαιοσύνη, όπως ο ίδιος δήλωσε στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, λίγο πριν οδηγηθεί στο γραφείο του Εισαγγελέα.
Κατά την προσαγωγή του στον Εισαγγελέα, ο κ. Λιάπης, που μετήχθη φρουρούμενος και φορώντας χειροπέδες, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι τον περασμένο Αύγουστο κατέθεσε τις πινακίδες του αυτοκινήτου για οικονομικούς λόγους, «για το τεκμήριο», όπως είπε.
Ο πρώην υπουργός εξήγησε πως είναι συνταξιούχος: «Η κρίση είχε αγγίξει και μένα. Δεν λέω ότι είμαι φτωχός. Το αυτοκίνητο το είχα σε μια αποθήκη στο Πόρτο Ράφτη και επειδή θα έφευγα για Ασία, φοβήθηκα για τη μπαταρία. Είχα πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Ασφάλεια δεν είχα, γιατί δεν το κυκλοφορούσα… Ήταν η κακία η ώρα. Θα τιμωρηθώ όπως πρέπει».
Τελικά, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για δύο αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος του πρώην υπουργού.
Η δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού αφορά τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας. Σε βάρος του κ. Λιάπη επιβλήθηκαν επιπλέον τρία διοικητικά πρόστιμα, για την μη ασφάλιση του οχήματος και για το ότι έφερε κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια χωρίς άδεια.
Η δικογραφία σε βάρος του διαβιβάστηκε στο Αυτόφωρο από όπου ο πρώην υπουργός αναμένεται να ζητήσει τη νόμιμη προθεσμία για να προετοιμαστεί για την δίκη του.
Η δίκη του τελικά θα γίνει την Πέμπτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου