Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Ρουπακιώτης: Έτοιμο ως την Παρασκευή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο


roupakiwtis
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, με εξαίρεση ενός κόμματος, πλέον είναι ώριμο να υπερασπιστεί νέες ρυθμίσεις που θα προβλέπουν μια νέα ποινική αντιμετώπιση των φαινομένων του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Έως την Παρασκευή θα έχει κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο που επιβάλει ποινικές κυρώσεις εναντίον εκείνων που δημόσια προκαλούν ρατσιστικού χαρακτήρα βιαιοπραγίες, σύμφωνα με το κ. Ρουπακιώτη.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης έκφρασε την άποψη ότι «μόνο με το να επιβάλουμε αυστηρές ποινές θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα», ωστόσο δήλωσε ότι δεν είναι  ακόμη σε θέση να πει λεπτομέρειες σχετικά με τα μεγέθη των ποινών.
Τόνισε παράλληλα ότι με το νομοσχέδιο αναζητούνται λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούνται από τη συμπεριφορά βουλευτών κομμάτων, έτσι ώστε, όπως είπε, «να είναι υψηλή η αποτελεσματική η λειτουργία του κοινοβουλίου, αλλά και να υπάρχουν και συνέπειες για όσους παραβιάζουν το νόμο, τον κανονισμό, τη λειτουργικότητα του κοινοβουλίου και εκπέμπουν προς τα έξω μια θεσμική απαξία».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου