Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Έφοδοι και καταμέτρηση υπαλλήλων από τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης


Τις γνωστές μεθόδους με την οποία κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν άδεια... «από τη σημαία» προσπαθούν να αποτρέψουν οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης με αιφνιδιαστικές εφόδους πριν και μετά το Πάσχα σε δημόσιες υπηρεσίες.


Έχει γίνει γνωστό ότι κάποιοι υπάλληλοι αναθέτουν σε συναδέλφους να τους... «χτυπάνε» την κάρτα, ή κάνουν τις ημιαργίες αργίες, ή απλά δεν εμφανίζονται στη δουλειά τους πριν και μετά τα εορταστικά τριήμερα.

Έτσι το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης με τα αιφνιδιαστικά «ντου» θα προχωρά σε καταμέτρηση υπαλλήλων και θα διαπιστώνει ποιοι απουσιάζουν δικαιολογημένα και ποιοι αδικαιολόγητα.

Σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής» ήδη έγινε μια τέτοια έφοδος στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗόπου, μάλιστα, το κλιμάκιο των ελεγκτών ζήτησε να σφραγιστούν όλες οι πόρτες για να... μετρηθούν όσοι ήταν παρόντες. 

Από τους «κοπανατζήδες» το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτιμά ότι θα προκύψει ένας μεγάλος αριθμός υπαλλήλων που θα συμπληρώσουν τους 15000 οι οποίοι πρέπει άμεσα να απολυθούν. Με τη σειρά τους στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης αναφέρουν  ότι με αυτές τις μεθόδους δεν μπορούν να συλληφθούν οι μόνιμα απόντες καθώς έχουν επιστρέψει στην εργασία τους υπό το φόβο των ελέγχων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο, έχουν αυξηθεί οι ανώνυμες καταγγελίες δημοσίων υπαλλήλων στο Σώμα Επιθεωρητών βάσει των οποίων γίνονται οι έλεγχοι. 

Μια κραυγαλέα περίπτωση είναι εκείνη ενός υπάλληλου της Βουλής ο οποίος, αφού εξαφανίστηκε για πέντε μήνες από την εργασία του, δέχτηκε τηλεφώνημα από τον τμηματάρχη αλλά αδιαφόρησε πλήρως.  

Η διαδικασία που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις κινήθηκε από την υπηρεσία μετά έπο 4 μήνες απουσίας του υπαλλήλου! Ο ίδιος παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό της Βουλής το οποίο αποφάσισε να τον θέσει σε αργία. 
Μετά από αυτό,  ο υπάλληλος επέστρεψε στην εργασία του, διαμαρτυρόμενος γιατί του κόπηκε ο μισθός. 

Η διαδικασία όμως έχει πάρει το δρόμο της και το επόμενο διάστημα ο ίδιος αναμένεται να παραπεμφθεί εκ νέου στο πειθαρχικό με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου