Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Bloomberg: Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τις τράπεζες


banking-system-people
Οι μεγάλες τράπεζες θα πρέπει να συρρικνωθούν ή να διασπαστούν σε μικρότερες σύμφωνα με έρευνα του αμερικάνικου πρακτορείου Bloomberg, ενώ  αναφέρεται ότι οι πολίτες δεν εμπιστεύονται πλέον τις τράπεζες.

Δεν είναι σίγουροι ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αναλαμβάνουν συνετά ρίσκα και πως συμμορφώνονται  με την νομοθεσία, δήλωσε το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων που αγγίζει το 60%. Την ίδια στιγμή το 29% θεωρεί λύση την ελαχιστοποίηση του μεγέθους τους, ενώ δεύτερη λύση θεωρούν την αλλαγή του τρόπου αποζημίωσης, με ποσοστό 23%.
Το Bloomberg προσθέτει πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια αν και έχουν γίνει προσπάθειες ενίσχυσης των τραπεζικών ρυθμίσεων, υπάρχουν εμπόδια από αντικρουόμενες νομοθεσίες και την αυξανόμενη πολυπλοκότητα.
O μόνος τρόπος να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στα πιστωτικά Ιδρύματα είναι να απομονωθούν τα διάφορα είδη κινδύνου που εγκυμονούν στον τραπεζικό τομέα καθώς και μια σειρά βασικών μέτρων για την απλούστευση των διαδικασιών και την αύξηση της διαφάνειας σε τρίτους, σύμφωνα με τον οικονομικό αναλυτή Lew Coffey.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου