Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Αστυνομική επέμβαση τα ξημερώματα στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια


Σωρεία αντιδράσεων στους εργαζόμενους των ΜΜΜ προκάλεσε η επέμβαση των ΜΑΤ τα ξημερώματα στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια. Οι απεργοί έχουν παραλάβει τα φύλλα πορείας, αλλά παραμένουν στο σημείο μαζί με εργαζομένους άλλων σωματείων που συμπαρίσταται στον αγώνα τους και προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια έχουν προγραμματίσει για τις 13.00 τα σωματεία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, μετά από την επέμβαση των ΜΑΤ τα ξημερώματα για την απομάκρυνση των απεργών. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα.

«Δεν είμαστε δολοφόνοι, είμαστε εργαζόμενοι» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Λειτουργίας Εργαζομένων στο Μετρό (ΣΕΛΜΑ) Σπ. Ρεβύθης καταδικάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να επέμβει η αστυνομία στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια. «Όλες αυτές τις ημέρες δεχθήκαμε μια δόλια επίθεση από την κυβέρνηση με ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες, που δεν είχαν καμία λογική» πρόσθεσε. 

«Οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν και διεκδικούν τις ΣΣΕ» επισήμαναν οι εργαζόμενοι υποννοώντας ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί. Ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ Βασίλης Σταθούσης, από την πλευρά του, ανέφερε ότι «με τη σημερινή ενέργεια ξεσκεπάζεται το αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης. Με την επέμβαση των ΜΑΤ στα Σεπόλια σε συνδυασμό με την ολονύκτια επίδοση των φύλλων επίταξης, που μας θυμίζει το σύστημα «Πόρτα- Πόρτα των ΕΛΤΑ», η κυβέρνηση συναγωνίζεται σε "δημοκρατικότητα" ακόμη και τη χούντα των συνταγματαρχών και μάλλον προηγείται». 

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να τεθούν σε λειτουργία οι συρμοί του μετρό σήμερα θέλει η κυβέρνηση, κάτι που χαρακτηρίζεται ως κίνηση εντυπωσιασμού, ωστόσο οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι θα πρέπει να επανδρωθούν σωστά όλες οι θέσεις και να ελεγχθούν οι γραμμές.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι τα τρένα είναι οχτώ μέρες χωρίς επιθεώρηση και τεχνική υποστήριξη, ενώ παράλληλα αναφέρουν ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό μπορεί να είναι επικίνδυνη η λειτουργία του μετρό και θα πρέπει κάποιος να πάρει την ευθύνη εάν κάτι πάει στραβά.

Το χρονικό της επέμβασης των ΜΑΤ

Επιχείρηση της Αστυνομίας για την απομάκρυνση των απεργών του Μετρό πραγματοποιήθηκε νωρίς τα ξημερώματα στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια, όπου παρέμεναν συγκεντρωμένοι, ενώ οι δικαστικοί επιμελητές νωρίτερα θυροκολλούσαν τα φύλλα πορείας στα σπίτια τους. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και απεργοί του Μετρό χωρίς να σημειώνεται ένταση.

Με εντολή και παρουσία εισαγγελέα, επτά διμοιρίες των ΜΑΤ επενέβησαν στο σημείο στις 03:40, σπάζοντας την αλυσίδα της κεντρικής εισόδου. Στη συνέχεια εισήλθαν εντός των εγκαταστάσεων του αμαξοστάσιου, όπου απομάκρυναν από τον χώρο τους απεργούς, χωρίς εκείνοι να προβάλουν αντίσταση και χωρίς να προκληθεί ένταση. 

Την ώρα της επέμβασης μέσα στις εγκαταστάσεις εκτιμάται ότι βρίσκονταν περίπου 100 εργαζόμενοι.

Η περιοχή αποκλείστηκε περιμετρικά του αμαξοστασίου από περιπολικά και κλούβες, ενώ αστυνομικοί δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στους πολίτες. Στο αμαξοστάσιο επιτρέπεται η είσοδος μόνο των εργαζομένων που έχουν φύλλο επιστράτευσης.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον τρεις προσαγωγές ατόμων, τα οποία στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μια κοπέλα παρελήφθη απο ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο γιατί αισθάνθηκε δυσφορία. 

Στο πλευρό των απεργών ΣΥΡΙΖΑ και εργαζόμενοι άλλων σωματείων

Παραταγμένες έξω από το κέντρο ελέγχου του μετρό παραμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις. Κοντά στο αμαξοστάσιο υπάρχουν συγκεντρωμένοι αλλυλέγγυοι στους εργαζόμενους του Μετρό από διάφορα σωματεία.

Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς το πρωί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, με δηλώσεις του χαρακτήρισε «χουντική την επιλογή της κυβέρνησης να δράσει νύχτα».

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου υποστήριξε πως «πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος».






http://newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου