Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΘ:Το παρασκήνιο της επέμβασης - Οι διάλογοι και η επιχείρηση των ΜΑΤ!


Κατεβασμένα ρολά στο πανεπιστήμιο με δεκάδες φοιτητές να βρίσκονται συγκεντρωμένοι απ'έξω - Τι μεταδίδει η ρεπόρτερ του γραφείου Βορείου Ελλάδος του NewsIt, Ελισάβετ Σταυριανίδου...

Χρειάστηκε να αρρωστήσουν φοιτητές, να γεμίσει ο χώρος του πανεπιστημίου ποντίκια και να μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα για να υπάρξει επέμβαση από την αστυνομία. Η οποία ήρθε τα... μαύρα μεσάνυχτα και έπιασε τους πάντες στον ύπνο!
ΦΩΤΟ EUROKINISSIΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ήταν 04:30 τα ξημερώματα όταν δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, προσήγαγαν 10 διοικητικούς και έναν εργαζόμενο στην καθαριότητα και αποχώρησαν χωρίς να συμβεί το παραμικρό! Η επέμβαση των ΜΑΤ έγινε μετά από εισαγγελική παρέμβαση για την κατάσταση που επικρατούσε στο ΑΠΘ με τα σκουπίδια.

 

Η επιχείρηση των ΜΑΤ, που έγινε παρουσία εισαγγελέα, δεν είχε διάρκεια μεγαλύτερη από 10 λεπτά! Μπήκαν, έκαναν τις προσαγωγές, έληξαν την κατάληψη κι έφυγαν!

ΦΩΤΟ EUROKINISSIΦΩΤΟ EUROKINISSI

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt, οι αστυνομικοί μπήκαν αστραπιαία στο πανεπιστήμιο, ενώ έξω δεν είχαν σταθμεύσει κλούβες για να μην υποψιαστούν οι καταληψίες το παραμικρό. Οι κλουβές πήγαν στο σημείο, το δεκάλεπτο που οι άνδρες των ΜΑΤ βρίσκονταν μέσα στο ΑΠΘ.

ΦΩΤΟ EUROKINISSIΦΩΤΟ EUROKINISSI


Οι προσαγωγές έγιναν συλλήψεις και στις 11:00 οι 11 συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Μόλις ενημερώθηκε για τις συλλήψεις, ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, επικοινώνησε με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.


ΦΩΤΟ NEWSITΦΩΤΟ NEWSIT
Λίγο μετά τις 07.00 άρχισαν να συγκεντρώνονται φοιτητές αριστερών παρατάξεων που στήριζαν τους απεργούς και φώναξαν συνθήματα κατά του Πρύτανη, των ΜΑΤ και της κυβέρνησης. Οι συγκεντρωμένοι θα κάνουν πορεία προς τα δικαστήρια, όπου θα οδηγηθούν οι 11 συλληφθέντες. Για την ώρα δεν έχουν δημιουργηθεί επεισόδια...

  
Χθες φοιτητές, καθηγητές και εθελοντές μπήκαν στο ΑΠΘ και αντίκρισαν εικόνες χωματερής. Λόφοι από σκουπίδια, ποντίκια και τοξικές ουσίες έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Δείτε στο επόμενο βίντεο εικόνες από το εσωτερικό του Πανεπιστημίου αλλά και τις εντάσεις που σημειώθηκαν στους διαδρόμους...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου