Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012

Αστέρες του ΝΒΑ επιστρατεύει το επιτελείο του Ομπάμα για την ενίσχυση της εκστρατείας

Ό,τι μπορεί κάνει το επιτελείο του Μπαράκ Ομπάμα ώστε να αυξηθεί η χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας. Όπως έγινε γνωστό, οι δωρητές στην εκστρατεία για την επανεκλογή του Αμερικανού προέδρου θα λάβουν μέρος σε μία κλήρωση και κάποιοι από αυτούς -δεν έχει ανακοινωθεί ο αριθμός- θα έχουν την ευκαιρία να αναμετρηθούν στις βολές με αστέρες του ΝΒΑ, όπως ο Καρμέλο Άντονι. Ο νικητής θα κερδίσει ένα δείπνο με τον πρόεδρο Ομπάμα και τον κορυφαίο Μάικλ Τζόρνταν...
Ουάσινγκτον
Ό,τι μπορεί κάνει το επιτελείο του Μπαράκ Ομπάμα ώστε να αυξηθεί η χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας.

Όπως έγινε γνωστό, οι δωρητές στην εκστρατεία για την επανεκλογή του Αμερικανού προέδρου θα λάβουν μέρος σε μία κλήρωση και κάποιοι από αυτούς -δεν έχει ανακοινωθεί ο αριθμός- θα έχουν την ευκαιρία να αναμετρηθούν στις βολές με αστέρες του ΝΒΑ, όπως ο Καρμέλο Άντονι.

Ο νικητής θα κερδίσει ένα δείπνο με τον πρόεδρο Ομπάμα και τον κορυφαίο Μάικλ Τζόρνταν.

Ο αγώνας οργανώνεται σε μία κρίσιμη στιγμή της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου, καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα κινδυνεύει να γίνει ο πρώτος απερχόμενος ηγέτης με μικρότερη χρηματοδότηση από τον αντίπαλό του στο τελικό στάδιο της προεκλογικής μάχης.

Τον Ιούλιο, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Μιτ Ρόμνεϊ και η Εθνική Επιτροπή του κόμματός του συγκέντρωσαν 101,3 εκατ. δολάρια τον Ιούλιο, ξεπερνώντας γι' άλλη μία φορά τον Μπαράκ Ομπάμα και τους Δημοκρατικούς.

Ο Ομπάμα και η επιτροπή χρηματοδότησης των Δημοκρατικών συγκέντρωσαν 75 εκατ. δολάρια τον Ιούλιο, υπολειπόμενοι για τρίτο συνεχόμενο μήνα των αντιπάλων τους.

Συνεχίζοντας να στηρίζεται κυρίως σε μεγάλους χρηματοδότες, ο Ρόμνεϊ, η  επιτροπή του και οι αντιπροσωπείες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ανά Πολιτεία, έκλεισαν τον περασμένο μήνα με διαθέσιμα κεφάλαια ύψους 185,9 εκατ. δολαρίων. Η προεκλογική ομάδα του Ομπάμα δεν δημοσίευσε τη διαθέσιμη ρευστότητά του στα τέλη Ιουλίου.

Τον Ιούνιο, ο Ρόμνεϊ είχε συγκεντρώσει 106 εκατ. δολάρια, έναντι 71 εκατ. του Ομπάμα. Κατά τα τέλη του περασμένου μήνα, ο Ομπάμα και οι Δημοκρατικοί είχαν διαθέσιμα 144 εκατ. δολάρια, υπολειπόμενοι κατά πολύ των αντιπάλων τους.

Συνολικά, ο Ομπάμα και οι Δημοκρατικοί εξακολουθούν να προηγούνται στα συγκεντρωτικά ποσά, έχοντας 627 εκατ. δολάρια, έναντι 495 εκατ. του Ρόμνεϊ και των Ρεπουμπλικάνων.

Ωστόσο, το συγκριτικό πλεονέκτημα του απερχόμενου προέδρου γρήγορα θα εκμηδενιστεί, αφού ο Ρόμνεϊ -που εντός του μηνός θα χριστεί και τυπικά υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στο συνέδριό τους, στην Τάμπα της Φλόριντα- θα αρχίσει να ξοδεύει τα συγκεντρωμένα ποσά, κάτι που έως σήμερα απαγορευόταν να κάνει βάσει του νόμου για τις προεκλογικές δαπάνες.

Η φετινή εκλογική αναμέτρηση θεωρείται ότι θα είναι μία από τις δαπανηρότερες στην ιστορία των ΗΠΑ.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο Ρόμνεϊ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον Ομπάμα. Σύντομα, ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης πρόκειται να ανακοινώσει και το όνομα του υποψηφίου αντιπροέδρου του, ευελπιστώντας πως με την επιλογή του θα δώσει ώθηση στο ρεπουμπλικανικό ψηφοδέλτιο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Πηγή:in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου