Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Α.Σαμαράς:''Εαν δεν πάρουμε την επόμενη δόση η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει''

- Με συνέντευξη του στην Suddeutsche Zeitung ο Πρωθυπουργός κατηγορεί εμμέσως τον Ρέσλερ και άλλους Γερμανούς πολιτικούς για σαμποτάζ
- ''Πώς να μπορέσω να ιδιωτικοποιήσω κρατικές επιχειρήσεις; Ποιος επιχειρηματίας επενδύει ευρώ σε εμάς, εάν υπάρχει πιθανότητα να πάρει πίσω δραχμές;''
- ''Εγγυώμαι προσωπικά πως η Ελλάδα θα πληρώσει στη Γερμανία πάνω από 100 δις ευρώ σε δάνεια''
- Ο Α.Σαμαράς παραδέχεται πως ''πολλοί Έλληνες δεν πληρώνουν τους φόρους τους''


Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην γερμανική Sueddeutsche Zeitung ομολογεί πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει εαν δεν πάρει την επόμενη δόση, έστω και καθυστερημένα.
''Θεωρητικά μπορούμε να γεφυρώσουμε τον χρόνο. Αλλά εάν δεν πάρουμε καθόλου τη δόση, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει''.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω εξηγεί-απειλεί τη σημασία της χρεοκοπίας τόσο για την Ελλάδα όσο για την Ευρώπη.
''Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είναι κακό για την Ελλάδα και καταστροφικό για την Ευρώπη''.

Ο Α.Σαμαράς κατηγορεί ουσιαστικά για σαμποτάζ της Ελλάδας Ευρωπαίους πολιτικούς, και ιδίως Γερμανούς, φωτογραφίζοντας τον Ρέσλερ, που μιλάνε για δραχμή.
''Πώς να μπορέσω να ιδιωτικοποιήσω κρατικές επιχειρήσεις; Ποιος επιχειρηματίας επενδύει ευρώ σε εμάς, εάν υπάρχει πιθανότητα να πάρει πίσω δραχμές;''

Λίγες ώρες πριν μπει στο αεροπλάνο της γραμμής για Γερμανία, ο πρωθυπουργός δηλώνει με έμφαση πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Τονίζοντας μία προς μία τις λέξεις του ο Α.Σαμαράς επισημαίνει πως ''Οι Γερμανοί παίρνουν πίσω τα χρήματά τους''.
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως εγγυήθηκε προσωπικά πως '' η Ελλάδα θα αποπληρώσει στη Γερμανία πάνω από 100 δις ευρώ σε δάνεια''.

Στην ίδια συνέντευξη παραδέχεται ανοιχτά:''Ναι, πολλά πήγαν στραβά. Είναι ακριβές ότι πολλοί Έλληνες δεν πληρώνουν φόρους. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα σταματήσει''.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου