Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

«Σταδιακή αποκατάσταση μισθών και συντάξεων»

«Μετά την εφαρμογή και την ολοκλήρωση του μεσοπρόθεσμου, εμείς θα προχωρήσουμε στη σταδιακή αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων», δήλωσε στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος


Ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε πως ισχύει η δέσμευση ότι «δεν θα επιτρέψουμε άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις», ωστόσο προσέθεσε: «Κι αυτό πάλι δεν είναι πολύ εύκολο. Θα έλεγα το αντίθετο, ότι είναι αρκετά δύσκολο κι αυτό. Γιατί θέλει την τεκμηρίωσή του. Οι δικές μας ανταπαντήσεις αυτή τη φορά δεν θα είναι μόνο το πολιτικό πλαίσιο και δεν θα είναι μόνο εκείνες οι ρητορικές κόκκινες γραμμές που κάποιες φορές, όπως έλεγε και ο Κροκίδης, γίνονταν "κόκκινες κορδέλες", αλλά θα είναι επιχειρήματα που θα εδράζονται σε στοιχεία τα οποία δύσκολα κάποιος θα τα αμφισβητήσει».

Ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε ότι το υπουργείο ετοιμάζεται μεθοδικά για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ώστε να θέσει τα ζητήματα που έχουν συμφωνηθεί από τα τρία κόμματα και συμπλήρωσε:

«Έχουμε, ήδη, συγκροτήσει δύο επιτροπές κι ένα συμβούλιο εμπειρογνωμόνων, για να προετοιμαστούμε. ... Το αυτονόητο κάναμε, να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχει το ελληνικό κράτος και σαν υπουργείο, αλλά και με άλλους οργανισμούς οι οποίοι, όντως, είναι σε θέση να μας δώσουν αυτά τα στοιχεία των ισοδυνάμων μέτρων, αλλά και όσα άλλα θέλουμε να αντιπαραβάλουμε στη διαπραγμάτευση για να πετύχουμε τους στόχους μας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου