Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Όλη η αλήθεια για τον κ. Ράπανο


Η μη αναβίωση της παλιάς εκσυγχρονιστής τριανδρίας Ράπανου – Σουρνάρα – Γιαννίτση, είναι η αιτία της «ασθένειας» του νέου (ορισθέντα) υπουργού Οικονομικών, και στην κυβέρνηση το γνωρίζουν πολύ καλά


Ο κ. Βασίλης Ράπανος, που διαμορφώνει το μοναδικό ρεκόρ να είναι υπουργός χωρίς να έχει ορκιστεί και τελικά να μην ασκήσει ποτέ τα καθήκοντά του, δεν αρρώστησε την Παρασκευή το απόγευμα, αλλά μια μέρα νωρίτερα: την Πέμπτη όταν ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και διαπίστωσε ότι δεν θα είναι συνάδελφοί του ο κ. Στουρνάρας (στο υπουργείο Ανάπτυξης και ο Γιαννίτσης στο υπουργείο Εργασίας).
Ήταν τότε που, σύμφωνα με πληροφορίες, εκδήλωσε αμέσως τη  διαφωνία του και τη δυσαρέσκειά του
Και σκέφτηκε άμεσα να παραιτηθεί.
Πρυτάνευσε όμως η λογική, καθώς μια παραίτηση του πρώτου τη τάξη υπουργού (σε σχέση με τη συγκυρία της κρίσης) αλλά και του πρώτου που επιλέχτηκε και ανακοινώθηκε το όνομά του από την περασμένη Τρίτη, δυο ημέρες πριν από όλους τους άλλους, θα έφερνε κλυδωνισμούς στη νέα κυβέρνηση.
Ο κ. Ράπανος εκμυστηρεύτηκε τις σκέψεις του αυτές στους στενούς συνεργάτες τους, στους οποίους και αποκάλυψε ότι δέχτηκε να συμμετέχει στην κυβέρνηση μετά τη διαβεβαίωση που πήρε από τον πρωθυπουργό ότι οι κ.κ. Στουρνάρας και Γιαννίτσης θα πάρουν συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια.
Τελικά ο πρωθυπουργός αποφάσισε διαφορετικά, αυτό προκάλεσε τη δυσφορία του προέδρου της Εθνικής και πιθανότατα να ενέτεινε την πίεση που ούτως ή άλλως ένιωθε από τη στιγμή που απάντησε καταφατικά στη συζήτηση που είχε κατ’ αρχάς με τον πρωθυπουργό την περασμένη Τρίτη.
Το γεγονός ότι η υγεία του είναι κλονισμένη, αλλά και διότι αιφνιδιάστηκε από τις επιλογές που είχε ο πρωθυπουργός για το οικονομικό επιτελείο, ίσως οδηγήσει σε αλλαγή του υπουργού Οικονομικών και ήδη ακούγονται ονόματα που θα μπορούσαν να τον αντικαταστήσουν, με πρώτο αυτό του κ. Στ. Δήμα, ο οποίος ωστόσο δύσκολα θα αποδεχόταν μια τέτοια πρόταση, αλλά και αυτό του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, κ. Ι. Μουρμούρα. Για να ληφθεί οριστική απόφαση, πάντως, θα έπρεπε να συναινέσουν και οι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Στελέχη του Μαξίμου θύμιζαν ότι το όνομα του κ. Ράπανου προήλθε από τον κ. Φ. Κουβέλη και συμφώνησαν αμέσως ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου