Κυριακή 27 Μαΐου 2012

«Οι Γερμανοί μειώνουν τις προμήθειες γι’ αυτό να κάνουμε δουλειές με την Αγγλία»!

«Η Rheinmetall (σ.σ. γερμανική εταιρεία με έδρα το Ντίσελντορφ της Γερμανίας) όπως και όλες οι μεγάλες γερμανικές βιομηχανίες εφαρμόζουν πλέον τον «νόμο περί διαφθοράς» με συνέπεια να μειώνονται συνεχώς οι προμήθειες. Αν καθυστερήσουμε κι’ άλλο δεν...

γνωρίζω που θα πάμε….». Πρόκειται για απόσπασμα επιστολής που συμπεριλαμβάνεται στα έγγραφα που κατασχέθηκαν στο σπίτι και στο γραφείο του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, και το περιεχόμενό της προκαλεί σοκ!

Ο συντάκτης (σ.σ. πρόκειται για άγνωστο πρόσωπο που ενδεχομένως να αναζητήσει η ανάκριση) φαίνεται πως ενημερώνει τον παραλήπτη της επιστολής για το καθεστώς που επικρατεί στην ….αγορά όσον αφορά τις πληρωμές και τις προμήθειες που χορηγούν μεγάλες γερμανικές εταιρείες προκειμένου να πάρουν έργα στην Ελλάδα. Τονίζει ότι λόγω του νόμου για την πάταξη της διαφθοράς στη Γερμανία οι ….πληρωμές έχουν πέσει και για αυτό το λόγο συστήνει …δουλειές με την Αγγλία καθώς «οι Άγγλοι μπορούν και δίνουν ακόμη μεγάλα ποσοστά»!

Από το περιεχόμενο της επιστολής προκύπτει πως αυτή έχει συνταχθεί σε χρόνο κατά τον οποίο το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεται ήταν ισχυρό στην πολιτική σκηνή του τόπου. Ο συντάκτης της επιστολής παρέχει ενημέρωση για την εικόνα που έχουν οι Άγγλοι για τον αποδέκτη της επιστολής: «Άγγλοι. Η εντύπωση που έχουν για σένα είναι ότι είσαι πρόσωπο κλειδί στις – κατά αυτούς – επικείμενες πολιτικές εξελίξεις αλλά και στην υπάρχουσα κατάσταση». 

Στη συνέχεια στην επιστολή αναφέρεται: «Σε αυτό συνέβαλε: Α) Τους το είπε εμμέσως πλην σαφώς – ενδεχομένως και άμεσα ο Antonio. Β) Η πολύ κακή εντύπωση που δημιουργεί σε όλες τις χώρες ο λογιστής, οπότε συνειρμικά ανεβαίνει το δικό σου προφίλ. Γ) Οι δικές μου τοποθετήσεις με απόλυτη διασφάλιση του προφίλ σου». 

Τρόλεϊ: Μικρή και εύκολη δουλεία

Ο συντάκτης της επιστολής, κάνοντας αναφορά σε κάποια άλλα πρόσωπα με τις ονομασίες Daby και Devito, εξηγεί γιατί συμφέρουν οι δουλειές με τους Άγγλους. «Οι Άγγλοι μπορούν και δίνουν ακόμη μεγάλα ποσοστά» λέει ο συντάκτης για να περάσει και σε άλλα επιχειρηματικά πεδία στα οποία φαίνεται όπως αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει ακόμη ..ψωμί. 

«Με πλησίασε η STEYR αρμάτων αναφέρει ….για συμφωνία Έτσι πρέπει να αποφασίσουμε τώρα: ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ CV 90 αγγλικό ή ASCOD Αυστριακό;» 

Το πρόσωπο που γράφει την επιστολή αναφέρεται και στα τρόλεϊ τα οποία χαρακτηρίζει ως μικρή και εύκολη δουλειά. «….Όλοι και οι 3 χρησιμοποιούν ηλεκτρικά του γερμανού φίλου μου που είδες για τα τραμ. Η συμμετοχή του είναι 9 δισ. Είναι έτοιμος να συμφωνήσει μαζί μου (δεν ξέρω ποσοστό αρκεί να πάρει μήνυμα ότι δεν κλείνει η υπόθεση αλλά θα καθυστερήσει και μάλλον θα επαναληφθεί ο διαγωνισμός. …»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Ο Άκης τα παρακολουθούσε όλα 

Εν τω μεταξύ, στα έγγραφα που κατασχέθηκαν υπάρχουν δακτυλογραφημένες σελίδες με σημειώσεις και χειρόγραφες διορθώσεις με τον γραφικό χαρακτήρα του πρώην υπουργού με τίτλο «συμπεράσματα». Το κείμενο περιγράφει σκέψεις για το πως πολιτικά κόμματα αντιλαμβάνονται την υπόθεση του Α. Τσοχατζόπουλου όταν αυτή βρίσκονταν στο στάδιο της διερεύνησής της από την Βουλή και πως, κατά του συντάκτη του εν λόγω κειμένου, σκοπεύουν να κινηθούν στην συγκεκριμένη υπόθεση. 

Ενδεικτικά για το ΠΑΣΟΚ αναφέρεται ότι βουλευτές του θα επιχειρήσουν να: «αποκλειστεί ότι πίσω από την ταυτότητα αξιωματούχος υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι άλλο κυβερνητικό στέλεχος (άλλος υπουργός, μέλος ΚΥΣΕΑ, Εμμανουήλ, κ.λπ.) ώστε δια της εις άτοπον απαγωγής να φωτογραφηθεί ο Α.Τ» (σ.σ. προφανώς πρόκειται για τα αρχικά του ονόματος του πρώην υπουργού. 

Για τη Νέα Δημοκρατία ενδεικτικά αναφέρεται στο σημείωμα: «Συσχέτιση της Τορκάσο της υπόθεσης του σπιτιού της Διονυσίου Αρεοπαγίτου με παράνομες πληρωμές, η ισχυρή σχέση Α.Τ. – Μπέλτσιου («ταμίας») αλλά και ο ρόλος Μπέλτσιου («το κλειδί που θα άνοιγε την πόρτα»). 

Επίσης στο ίδιο κείμενο αναφέρονται σημειώσεις για τις καταθέσεις που έδωσαν μάρτυρες της υπόθεσης στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τα υποβρύχια αλλά και τις ερωτήσεις τις οποίες τους υπέβαλλαν βουλευτές μέλη της επιτροπής. 


protothema

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου