Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Η κόρη διαβόητου γκάνγκστερ μιλά για τη ζωή της στη μαφία

Όντας η κόρη ενός από τους πιο διαβόητους γκάνγκστερ της μαφίας της Νέας Υόρκης, η Linda Schiro ζούσε πάντα με ενοχές για τις δολοφονίες και τους βάναυσους ξυλοδαρμούς που έκανε ο πατέρας της, Greg Scarpa.


Η 42χρονη Linda τώρα γράφει ένα βιβλίο για τη ζωή της μέσα στους κόλπους της μαφίας και το πώς μεγάλωσε στο πλευρό ενός από τους πιο γνωστούς ανθρώπους του υποκόσμου της Νέας Υόρκης.

Η ίδια θυμάται πώς ο πατέρας της μπορούσε να βλέπει τηλεόραση χωρίς καμία ενοχή, «πέντε λεπτά αφότου είχε σκοτώσει κάποιον».

Ο Scarpa που ήταν γνωστός στον «κύκλο» του ως ο «The Grim Reaper» καυχιόταν ότι είχε σταματήσει να μετράει τα θύματά του όταν έφτασε στους… 50!


Σε συνέντευξή της στη New York Post η Linda είπε ότι μεγάλωσε μαζί με έναν «κατά συρροή δολοφόνο».

«Μπορούσε να μεταμορφωθεί πολύ εύκολα. Μπορούσε να έχει σκοτώσει κάποιον και μετά από λίγο να κάθεται μπροστά από την τηλεόραση και να βλέπει τον τροχό της τύχης με μένα και τον αδερφό μου» θυμάται.

Όποιος, δε, τολμούσε να την πειράξει είχε να κάνει μαζί του… όπως ένα αγόρι που κάποτε είχε τολμήσει να τη φιλήσει στο σκαλοπάτι του σπιτιού τους.



Το 1983, όταν η Linda ήταν 14 ετών, ο οδηγός που την μετέφερε στο σχολείο, Jose Guzman, σταμάτησε στην άκρη του δρόμου το αυτοκίνητο, έσκισε τη μπλούζα της και άρχισε να την παρενοχλεί. Τότε η Linda τον έπεισε ότι θα τον συναντούσε μετά το σχολείο για να «συνεχίσουν αυτό που ξεκίνησε».

Πήγε στο σχολείο και πήρε τη μητέρα της τηλέφωνο κλαίγοντας. Εκείνη το είπε στον πατέρα της, ο οποίος βρήκε που έμενε ο Guzman, πήρε μαζί του ένα ρόπαλο και πήγε εκεί…

Αφού τον έπεισε να πάει μαζί του μια βόλτα στο πάρκο, στη συνέχεια του επιτέθηκε αφήνοντάς του «ενθύμιο» μια σπασμένη μύτη, σπασμένα πλευρά και καρπό.

Τον χτύπησε τόσο δυνατά που το ρόπαλο έσπασε. Λίγες εβδομάδες μετά ο Guzman έπεφτε νεκρός μέρα μεσημέρι από το όπλο του μεγαλύτερου γιου του Scarpa, Greg Jr. Κανείς δεν καταδικάστηκε για αυτό το φόνο.

Η Linda θυμάται τον πατέρα της να της λέει ότι δε χρειαζόταν να ανησυχεί πια για αυτόν τον «τύπο».



Η ως τότε αθώα έφηβη ανακάλυψε τι εννοούσε ο πατέρας της όταν άκουσε κατά λάθος τα μέλη της συμμορίας του να μιλάνε στο σαλόνι του σπιτιού τους για το πώς ο Guzman προσπάθησε να ξεφύγει για να σώσει τη ζωή του προτού του «φυτέψουν» μια σφαίρα στο κεφάλι.

Όποιος τολμούσε να απλώσει χέρι επάνω της, ακόμη κι αν ήταν κάτι αθώο… το «πλήρωνε».

Ένα αγόρι 14 ετών, τον οποίο η Linda περιέγραψε ως τον καλύτερό της φίλο, έφαγε ξύλο στο πρόσωπο, επειδή κάπνισε μαριχουάνα με την κόρη του «αφεντικού».



«Δεν ξέρω πώς κατάφερε να επιζήσει. Τον είχαν χτυπήσει πάρα πολύ. Ο πατέρας μου του είπε: “Αυτά παθαίνει όποιος δίνει στην κόρη μου ναρκωτικά”» είπε η Linda.

O Scarpa αυτοαποκαλούνταν «Η φονική μηχανή» (The Killing Machine) και μάλιστα υπέγραφε τα γράμματα που έστελνε στην οικογένειά του με τα αρχικά «ΚΜ», αλλά η Linda θυμάται και τη… στοργική πλευρά του εαυτού του, χαρακτηρίζοντάς τον ως «τρυφερό πατέρα».

«Ο πατέρας μου ήταν διαφορετικός τύπος γκάνγκστερ. Γνωρίζαμε τι συνέβαινε με τις “δουλειές στο δρόμο”, ή όταν χτυπούσαν κάποιον. Αυτό με έκανε να φοβάμαι να του λέω πράγματα, αλλά ήμουν και το “κοριτσάκι του μπαμπά”. Ήταν πολύ στοργικός και τρυφερός μαζί μας. Ήταν ο καλύτερός μου φίλος» είπε στην Post.

Βέβαια, αυτή η εικόνα έρχεται σε αντίθεση με τον άνθρωπο που… ανάμεσα στα θύματά του είχε και τον ίδιο του τον αδερφό!



Η Schiro σε κάποια φάση όμως ανακάλυψε το μεγαλύτερο μυστικό του πατέρα της… ότι εκείνος εργαζόταν για το FBI! Τότε της ζήτησε να μην αναφέρει το όνομα του αστυνομικού-αφεντικού του ποτέ ξανά, παρά μόνο μέσα στους τοίχους του σπιτιού τους.

Ο Scarpa συνελήφθη το 1992 κατηγορούμενος για δολοφονία και εκβιασμούς και πέθανε μετά από δύο χρόνια μέσα στη φυλακή από AIDS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου