Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ποιος έχει τη “μαγική” δίαιτα;


Υπάρχουν και επιβιώνουν εις βάρος άλλων. Οι «κακοί» αυτού του κόσμου υπάρχουν και δρουν σχεδόν ανεξέλεγκτα! Η Ελλάδα του «ό,τι δηλώσεις είσαι» τους έδωσε αυτό το δικαίωμα… και για να έχουμε καλό ερώτημα, ποιοι αποτελούν την Ελλάδα; Φταίει το κράτος που δεν κάνει ελέγχους; Φταίει ο «ανθρωπάκος» που μέσα στην «νοητή του απελπισία» πιστεύει και εμπιστεύεται τον οποιοδήποτε; Είναι σίγουρα μια μίξη πολλών παραγόντων, αλλά  σίγουρα φταίνε και σε μεγάλο βαθμό αυτοί που ενώ βλέπουν τον «κακό» να δρα δεν κάνουν απολύτως τίποτα… αφήνουν στο έλεος του Θεού μια κατάσταση που θα έπρεπε να σταματήσει!

Και όταν οι λεγόμενοι  «κακοί» εισχωρούν σε πεδία όπου εμπλέκεται η υγεία, η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη και εκεί είναι που ο καθένας που τα βλέπει πρέπει επιτέλους να τους «δείξει με το χέρι» για να μπει ένα τέλος!
Στο κομμάτι της διαιτολογίας και διατροφής το «παιχνίδι των κακών» είναι πολύ βρώμικο!! Εκμεταλλευόμενοι  την «κατά συρροή» αποτυχημένη προσπάθεια πολλών να χάσουν βάρος, οι «κακοί της δίαιτας» πλασάρουν κάτι περίεργο και μαγικό για να «τσιμπήσει» ο «απεγνωσμένος» και να τον «αποτελειώσει» οικονομικά… γιατί η «μαγική λύση» κοστίζει ακριβά!
Εκεί όταν ο «απεγνωσμένος» ξυπνήσει και δει τι πραγματικά συμβαίνει… απλά δεν ξαναπάει στον «κατά φαντασίαν… διαιτολόγο»! Καταλαβαίνει ότι τον κορόιδεψε, κατά μεγάλη πιθανότητα μπορεί να του έχει δημιουργήσει και προβλήματα υγείας, αλλά «δεν πειράζει βρε αδερφέ, απλά δεν θα ξαναπάμε εκεί!».
Το θέμα είναι όμως ότι θα πάνε και άλλοι «απεγνωσμένοι» σε αυτόν πέφτοντας στην παγίδα του «χάσε εύκολα και γρήγορα βάρος».
Ποιον να κατηγορήσεις τώρα; Τον «κακό» που δρα ελεύθερα; Ή όλους τους «απεγνωσμένους» που ενώ έχουν ζήσει άλλη μια αποτυχημένη και επικίνδυνη εμπειρία απώλειας βάρους, δεν έχουν τα κότσια να καταγγείλουν τον «κακό» και συνεχίζουν απλά ψάχνοντας τη «μαγική λύση»;
Ο κόσμος είναι επικίνδυνος όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα ( Άλμπερτ Αϊνστάιν).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου