Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Η σχέση Αντώνη Σαμαρά και Βασιλικής Τζότζολα

«Εσύ έκανες νωρίς την κόρη σου. Εγώ άργησα...», είχε πει πριν από περίπου 19 χρόνια ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στον πατέρα της σημερινής αναπληρώτριας εκπροσώπου του κόμματος Βασιλικής Τζότζολα. O διάλογος είχε γίνει το ‘92, παρουσία της 15χρονης τότε Βασιλικής, στην οικογενειακή επιχείρηση με λευκά είδη του πατέρα της στην περιοχή της Ορεστιάδας, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του- τότε υπουργού Εξωτερικών- Αντώνη Σαμαρά, που εκείνη την εποχή είχε αποκτήσει την κόρη του.
Η σκηνή αυτή, όπως λένε πρόσωπα του στενού της περιβάλλοντος, είναι η πρώτη συνάντηση που είχε με τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος την επέλεξε για τη θέση της αναπληρώτριας εκπροσώπου του κόμματος. 
 
Τα χρόνια της Πολιτικής Άνοιξης η Βασιλική Τζότζολα δεν είχε καμία επαφή με τον Αντώνη Σαμαρά. Ξανασυναντήθηκε- και μάλιστα τυχαία- μαζί του στο Στρασβούργο. Εκείνος είχε βρει τον δρόμο της επιστροφής- και ήταν πια ευρωβουλευτής της ΝΔ. Ανέλαβε να ξεναγήσει στην πόλη τη νεαρή δικηγόρο. Έκτοτε τα επαγγελματικά της βήματα έμοιαζαν σαν μόκεντροι κύκλοι γύρω από την πολιτική σκηνή.
 
Η 34χρονη Βασιλική Τζότζολα πριν από περίπου πέντε χρόνια, επιστρέφοντας από τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Αγγλία σχετικές με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Διεθνές Ποινικό Δίκαιο, έκανε μία στάση στο δικηγορικό γραφείο του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, με τον οποίο επί χρόνια συνεργάστηκε και είχε την ευκαιρία να δουλέψει σε πολλές δικογραφίες. 
 
Όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει τα ποινικά ακροατήρια- το 2006, επί κυβέρνησης Καραμανλή- βρέθηκε αρχικά στη γενική γραμματεία Εμπορίου. Ακολούθησε η ενασχόλησή της με τη σύμβαση για την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής, ύστερα από πρόταση του πρώην υπουργού Κωστή Χατζηδάκη, δίπλα στον οποίο κατέληξε τελικά ως ειδική συνεργάτης του
 
Ακολούθησε την αντίστροφη πορεία μετά την ήττα της ΝΔ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές: η Βασιλική Τζότζολα επιστέφει ξανά στη δικηγορία. Όπως φαίνεται όμως, στην ουσία δεν βγαίνει έξω από τον κύκλο της πολιτικής.
 
Στις εσωκομματικές εκλογές που ακολούθησαν για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ ασχολήθηκε ενεργά, όπως λένε όσοι τη γνωρίζουν, αλλά ποτέ δεν ανήκε στον λεγόμενο στενό πυρήνα του Αντώνη Σαμαρά. Η τελευταία τους συνάντηση, πριν από τον ορισμό της στη θέση της αναπληρώτριας εκπροσώπου της ΝΔ, ήταν σε εκδήλωση στη Ρηγίλλης μετά την ανάδειξη του Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Εκεί, σε μία συνάντηση λίγων δευτερολέπτων, ο πρόεδρος της είπε «κάποια στιγμή σε θέλω...», χωρίς όμως να ανοίξει άλλο τα χαρτιά του και να της δώσει το στίγμα των προθέσεών του για τη θέση που την προόριζε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου