Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Νέα επίθεση Μιχελάκη σε ΜΜΕ

Στα στοιχεία που παρουσιάζονται στην έκθεση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου του 2010, βασίστηκε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης για να εξαπολύσει επίθεση σε μερίδα των ΜΜΕ, τα οποία και κατηγόρησε ευθέως πως δεν ακολουθούν τους κανόνες της πολιτικής πολυφωνίας.

Ο κ. Μιχελάκης βασιζόμενος σε αυτά τα στοιχεία τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ είχε τη μερίδα του λέοντος, με ποσοστά που ξεκινούν από το 49,7% και φτάνουν στο 62,7%, ποσοστά που όπως τόνισε είναι πολύ πιο υψηλά από την εκλογική δύναμη που είχε καταγράψει στις εκλογές του προηγούμενου χρόνου, ενώ για τη Ν.Δ. συνέβη το αντίθετο με ποσοστά που κυμαίνονται από το 20,1% ως το 28,8%.

Ανάλογη επίθεση εξαπέλυσε ο κ. Μιχελάκης και για την προβολή των πολιτικών αρχηγών, όπου, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η προβολή του Αντώνη Σαμαρά έχει μειωθεί το 2010 σε σχέση με το 2009, ενώ την ίδια περίοδο τα ποσοστά προβολής του πρωθυπουργού έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Πρώτος σε προβολή είναι ο πρωθυπουργός με ποσοστά που κυμαίνονται από το 19,2% μέχρι και το 39,1%.
Δεύτερος σε προβολή είναι ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς με ποσοστά από το 13% μέχρι το 25,4%.
Για τους υπόλοιπους αρχηγούς υπάρχει μια υπερπροβολή του κ. Καρατζαφέρη και του κ. Τσίπρα παρόλο που τα κόμματά τους έχουν χαμηλότερα ποσοστά έναντι της κας Παπαρήγα, που ηγείται του ΚΚΕ με μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου