Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Ξεκινούν οι διαδικασίες της Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ

Οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, θα αρχίσουν από την μεθεπόμενη εβδομάδα και την έναρξή τους θα κηρύξει το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.


Η Συνδιάσκεψη, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, θα διεξαχθεί προς το τέλος του καλοκαιριού ή στις αρχές φθινοπώρου, χωρίς να αποκλείεται να συμπέσει με την επέτειο της ίδρυσης του Κινήματος στις 3 Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες την επόμενη Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, αναμένεται, εκτός απροόπτου, να συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο, για να συνεδριάσει την επόμενη Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, οπότε και θα κηρύξει την έναρξη των διαδικασιών διαλόγου ενόψει της Συνδιάσκεψης.

Ο διάλογος θα ξεκινήσει άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα μέσα Ιουλίου. Φιλοδοξία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι ο διάλογος να είναι εκτεταμένος και να πάρουν μέρος όσο γίνεται περισσότερα μέλη, αλλά και φίλοι του Κινήματος, και να αποτελέσει το δίαυλο της επικοινωνίας με την κοινωνία.

Πολύ περισσότερο που η Συνδιάσκεψη, ουσιαστικά, θα υποκαταστήσει το Συνέδριο, καθώς συμπληρώνονται τα τρία χρόνια από το προηγούμενο, όπως προβλέπει το Καταστατικό. Ωστόσο, επελέγη η Συνδιάσκεψη, λόγω των κυβερνητικών υποχρεώσεων του Κινήματος και μάλιστα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου δεν αποκλείεται να εκλεγούν τρία μέλη του οργάνου, τα οποία θα αντικαταστήσουν ισάριθμα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που εισήλθαν στην κυβέρνηση ως υφυπουργοί, αν και δεν υπάρχει θέμα ασυμβιβάστου.

Αν, πάντως, γίνει εκλογή, τα μέλη που θα αντικατασταθούν είναι οι Γιάννης Κουτσούκος (υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης), Μανώλης Όθωνας (υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη) και Δημήτρης Κουσελάς (υφυπουργός Οικονομικών). Η αντικατάσταση, αν γίνει, θα είναι για λόγους που σχετίζονται με τη δυνατότητά τους να δραστηριοποιηθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό στις διαδικασίες της Συνδιάσκεψης, ασκώντας παράλληλα και τα κυβερνητικά τους καθήκοντα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου