Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Μας λείπουν πολιτικοί με παντελόνια...


Σοκ (φόβος) και Δέος
Ζούμε σε εποχές ζοφερές ! Ναι ζούμε σε εποχές οικονομικού φόβου που φτάνει στα όρια του τρόμου. Δηλαδή στο σοκ!
Ελλάδα μας βρίσκεται για άλλη μια φορά σε μια περίοδο κρίσης. Διαβάζω και ξαναδιαβάζω άρθρα και ιστορικά ντοκουμέντα για το πως χώρες όπως η Αργεντινή, η Χιλή ακόμα και η Ελλάδα πέρασαν την δεκαετία του εβδομήντα μια περίοδο τεχνητής κρίσης, με φανταστικούς εχθρούς π.χ. εδώ είχαμε τους περιβόητους “κουμουνιστικούς κινδύνους εσωτερικούς ή εξωτερικούς”, πολιτικές αποσταθεροποίησεις (αποστασίες, άκαρπες εκλογές κλπ).
Το όλο παιχνίδι από ότι φαίνεται ήταν και δυστυχώς είναι ακόμα και σήμερα οικονομικό. Είναι προφανές ότι πρόθεση των οικονομικά δυνατών ετούτου του κόσμου είναι η απληστία και η συνεχόμενη και ανηλεής αύξηση του κέρδους και της εξουσίας τους. Χρεωμένες χώρες, πολιτικά ασταθείς, χωρίς δυνατούς και καθαρούς ηγέτες βρίσκονται τις τελευταίες δεκαετίες στο μάτι του κυκλώνα που αναπαράγει, χρέη, κέρδη και φόβο.
Από μικρός αναρωτιόμουν τι ήταν αυτό που δεν άφησε τους Έλληνες πολίτες να ξεσηκωθούν την επομένη μέρα της επιβολής της χούντας το ’67. Μα είναι προφανές πλέον ότι ήταν ο φόβος. Αυτό τον φόβο καλλιεργούν σε τέτοιες κοινωνίες και σε αυτόν πατούν. Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι σκεπτόμενοι Έλληνες το ’67 περίμεναν κάποιον πολιτικό άνδρα με “αδένες” να πάρει στα χέρια του την κατάσταση, να βγάλει την χώρα από την πολιτική αποσταθεροποίηση και να την οδηγήσει μέσα από Δημοκρατικές διαδικασίες στην σταθερότητα, στην ειρήνη και στην ευημερία. Κι όμως τότε ολόκληρος ο Ελληνικός λαός αφέθηκε άβουλα και χωρίς καμία αντίδραση στις διαταγές αξιωματικών του στρατού (σημειώστε ότι δεν ήταν ούτε καν στρατηγοί), που κατέλησαν ότι πολυτιμότερο γέννησε ο τόπος μας την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Θυμίζω πως ο Θουκυδίδης, ο δάσκαλος της πολιτικής και ιστορικής σκέψης, γράφει ότι “εγίγνετό τε λόγω μεν δημοκρατία, έργω δε υπό του πρώτου ανδρός αρχή“
Αυτό του είδους λοιπόν πολιτικούς άνδρες δεν έχουμε. Άνδρες που να τιμούν τα παντελόνια τους, τον λαό τους και πάνω από όλα την Δημοκρατία που ως θεσμός τους εξέλεξε. Αντ’ αυτού τα τελευταία χρόνια μας κυβερνούν ξενοσπουδαγμένα Ελληνάκια είτε στα Γερμανικά είτε στα Αγγλικά είτε στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια προσπαθώντας να εφαρμόσουν την πολιτική που τους δίδαξαν οι κάθε λογής “σχολές”.
Αγαπητοί φίλοι αυτό είναι που πιστεύω ότι λείπει από την χώρα μας. Λείπουν οι πολιτικοί άνδρες που δεν θα φοβηθούν οικονομικά συμφέροντα και οικονομικούς εκτελεστές. Άνδρες που θα εμπνεύσουν τον μέσο Έλληνα να γίνει καλύτερος πρώτα ως άνθρωπος και πολίτης και μετά σαν μονάδα οικονομικής ανάπτυξης. Άνδρες που να βλέπουν πρώτα την ψυχή και την καρδία και μετά τα νούμερα.
Αυτό λείπει. Όλα τα άλλα τα έχουμε, και νόμος και νομοσχέδια και κανόνες και θεσμούς και… και… και…
Σας προτείνω να δείτε: το Ντοκιμαντέρ The Shock Doctrine - Το δόγμα του σοκ της Ναόμι Κλάιν και διαβάστε την συνέντευξη που έδωσε για την Ελλάδα Ναόμι Κλάιν: ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ
Δείτε εδώ με Ελληνικούς Υπότιλους το πρώτο από το 6 video στο Youtube και ακολουθήστε τους υπόλοιπους συνδέσμους για να δείτε και τα 5 ακόμα μέρη.



Πηγή: press-gr.blogspot.com



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου