Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

«Δε συνεργαζόμαστε, δεν απολογούμαστε, ζήτω η αναρχία»

Επιστολή με την οποία, όπως λένε, θέλουν να ξεκαθαρίσουν τα τελευταία γεγονότα, δημοσιεύουν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και συγκεκριμένα το athens.indymedia οι τρεις συλληφθέντες, Νίκος Ρωμανός, Ανδρέας Δημήτρης Μπουρζούκος και Γιάννης Μιχαηλίδης.
 

Οι τρεις συλληφθέντες στην επιστολή τους ξεκαθαρίζουν ότι «Ως Αναρχικοί θεωρούμε την επιλογή της ληστείας τράπεζας μια συνειδητή επιλογή αντίστασης. Η κίνησή μας δεν είχε στόχο τον προσωπικό πλουτισμό. Η επίθεση στους ναούς του κεφαλαίου εντάσσεται στην συνολική επαναστατική μας δράση» και τονίζουν ότι δεν θα απολογηθούν.
Καταλήγουν ότι σύντομα θα δημοσιεύσουν επιστολή και οι τέσσερις συλληφθέντες. 
Ακολουθεί η επιστολή: 

«Ξεκλέβουμε δυο λόγια από τα κελιά των κρατητηρίων που βρισκόμαστε αιχμάλωτοι για να δηλώσουμε τους σκοπούς και τις προθέσεις μας ώστε να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο σχετικά με τα τελευταία γεγονότα.
Ως Αναρχικοί θεωρούμε την επιλογή της ληστείας τράπεζας μια συνειδητή επιλογή αντίστασης. Η κίνησή μας δεν είχε στόχο τον προσωπικό πλουτισμό. Η επίθεση στους ναούς του κεφαλαίου εντάσσεται στην συνολική επαναστατική μας δράση.

Σχετικά με τον βασανισμό μας από τις δυνάμεις καταστολής, δεν θέλουμε να αποτελεί σημείο θυματοποίησης μας. Δεν περιμέναμε τίποτε διαφορετικό από τους εχθρούς της ελευθερίας. Ας μην ξεχνάμε πόσοι άνθρωποι έχουν συνθλιβεί στα αστυνομικά τμήματα και τις φυλακές τους. Τα σημάδια των βασανιστηρίων ας αποτελέσουν μια ακόμα αφορμή να μετουσιωθεί η οργή σε πράξη.

Απέναντι στους θεσμικούς εκπροσώπους της δικαιοσύνης, η στάση μας θα είναι αδιάλλακτη και ανυποχώρητη.

ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ-ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

Οι Αναρχικοί

Νίκος Ρωμανός
Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος
Γιάννης Μιχαηλίδης

ΥΓ. Θα ακολουθήσει αναλυτικό κείμενο και των τεσσάρων σχετικά με την υπόθεσή μας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου