Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Συνεχίζει την "αντιπολίτευση" ο Κακλαμάνης


"Εκτός λογικής" χαρακτηρίζει τις φήμες για παράταση της παρούσας δημοτικής περιόδου σε 5 χρόνια" ο Νικήτας Κακλαμάνης με ερώτηση του στον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, κάνοντας επίσης λόγο για "αδικαιολόγητη καθυστέρηση" τροποποίησης του νόμου-Ραγκούση για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας και την ψήφο των μεταναστών. Την τελευταία την θεωρεί μάλιστα ως "μία από τις πολλές ανεκπλήρωτες προεκλογικές μας δεσμεύσεις".
 
Ακολουθεί η ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ
Κύριε Υπουργέ,
 Μία από τις πολλές ανεκπλήρωτες προεκλογικές μας δεσμεύσεις ήταν και η κατάργηση του νόμου-Ραγκούση σχετικά με την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας και όχι μόνο.
 Γνωρίζω ότι σχεδιάζεται τροποποίηση του νόμου. Ταυτόχρονα γνωρίζω ότι επίκειται τροποποίηση κάποιων διατάξεων του «Καλλικράτη» και πρόσφατα διάβασα στον ημερήσιο Τύπο ότι σχεδιάζεται η παράταση της παρούσης δημοτικής θητείας από 3,5 σε 5 χρόνια!
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
-Πότε θα έλθει προς ψήφιση, έστω η τροποποίηση του νόμου του κ. Ραγκούση για την ιθαγένεια κλπ.;
 -Αληθεύουν οι φήμες για παράταση της δημοτικής θητείας σε 5 χρόνια;
 -Μέσα στις αλλαγές του «Καλλικράτη» συμπεριλαμβάνεται και η ψήφιση σε ότι αφορά την εκλογή των δημοτικών συμβούλων από το σύνολο των δημοτών και όχι ανά δημοτικό διαμέρισμα;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου