Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Άρθρο του Γ. Παπανδρέου για τις γυναίκες ενόψει Αγίου Βαλεντίνου

«Την ώρα που αμέτρητα ζευγάρια θα γιορτάσουν τον ρομαντισμό υπό το φως των κεριών, ένα εκατομμύριο γυναίκες και άνδρες παγκοσμίως αγωνίζονται για να ακουστούν οι φωνές κακοποιημένων γυναικών», αναφέρει σε άρθρο του στο «Project Syndicate», ο Γιώργος Παπανδρέου. Με αφορμή των εορτασμό των ερωτευμένων στις 14 Φεβρουάριου, ο πρώην πρωθυπουργός στέλνει το δικό του μήνυμα ενάντια στην κακοποίηση των γυναικών.
 

Ο κ. Παπανδρέου, στο άρθρο το οποίο συνυπογράφει με την Quafa Hajji, πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γυναικών, καλεί τους πολίτες να υποστηρίξουν την καμπάνια «One Billion Rising» και να δείξουν την υποστήριξή τους για το ένα δισεκατομμύριο γυναίκες που έχουν επιβιώσει από τη βία και την κακοποίηση.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μία στις τρεις γυναίκες θα κακοποιηθεί ή θα βιαστεί κάποια στιγμή στη ζωή της, ενώ σε κάποιες χώρες το ποσοστό των θυμάτων φτάνει το 70%. Μάλιστα, σε κάποιες χώρες τα θύματα αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες, και κάποιες φορές οδηγούνται ακόμα και στην εκτέλεση. Όμως ακόμα και σε χώρες του δυτικού κόσμου οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές για τις γυναίκες, αφού για παράδειγμα στη Βρετανία μόλις 1.000 κατηγορούμενοι για βιασμό καταδικάστηκαν τα τελευταία τρία χρόνια, όταν οι βιασμοί που καταγγέλθηκαν έφταναν μέχρι και τις 95.000.

Με αφορμή τον ομαδικό βιασμό της 23χρονης φοιτήτριας στο Νέο Δελχί, που ξεσήκωσε κύμα οργισμένων διαμαρτυριών σε όλη την Ινδία, ο πρώην πρωθυπουργός κάνει εκτενή αναφορά στο γεγονός, υπογραμμίζοντας τους χιλιάδες βιασμούς, παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις.

«Όλοι οι άνθρωποι αξίζουν δικαιοσύνη, ισότητα, ελευθερία. Στις 14 Φεβρουαρίου η συμμετοχή σας θα φέρει τον κόσμο πιο κοντά στον τερματισμό αυτού του θανάσιμου πόλεμο κατά των γυναικών», καταλήγει ο κ. Παπανδρέου. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου