Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Διορισμοί διοικήσεων από Χατζηδάκη σε ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ, ROSCO


Kostis-Xatzidakis
Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάλκης προχώρησε σήμερα στον διορισμό νέων διοικήσεων στις εταιρείες ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ και ROSCO. Οι πρόεδροι του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ παραμένουν στις θέσεις τους, ενώ νέοι πρόεδροι τοποθετούνται σε ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ και Rosco.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης έχει ως εξής:


ΟΣΕ
Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ παραμένει ο κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος
Απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος από το Πολυτεχνείο της Μαδρίτης. Έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ), Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Από τον Απρίλιο του 2010 είναι Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος.
ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ παραμένει ο κ. Θανάσης Ζηλιασκόπουλος
Απόφοιτος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος Πολιτικού Μηχανικού και Μεταπτυχιακού διπλώματος Μηχανολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο του Τέξας των ΗΠΑ. Καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (από 2004) και Καθηγητής στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Northwestern University των ΗΠΑ  (1996 – 2004). Διετέλεσε υψηλόβαθμο μέλος του Transportation Research Board  των ΗΠΑ.  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. από τον Απρίλιο του 2010.
ΕΡΓΟΣΕ
Νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ αναλαμβάνει ο κ. Κώστας Σπηλιόπουλος.
Απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάσθηκε ως πολιτικός μηχανικός μέχρι το 2003. Το 1990 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος, διετέλεσε Αντιδήμαρχος Αιγίου και Αντινομάρχης Αχαίας το 1994. Το 1996 εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ. Επανεξελέγη στις εκλογές του 2000, του 2004, του 2007 και του 2009. Διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (Ιούνιος 2011-Μάιος 2012).
ΓΑΙΑΟΣΕ
Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ αναλαμβάνει ο κ . Αθανάσιος Σχίζας.
Απόφοιτος Πολυτεχνικού Ινστιτούτου (IPTVT) της Τιμισοάρα Ρουμανίας και κάτοχος master Ηλεκτρολόγου Μηχανικού. Έχει εργασθεί ως ελεύθερος επαγγελματίας, σύμβουλος διαχείρισης έργων, σύμβουλος σε ενεργειακά θέματα και κατασκευές δημοσίων και ιδιωτικών έργων.
Εταιρία Συντήρησης Τροχαίου Υλικού (ROSCO)
Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της Εταιρίας Συντήρησης Τροχαίου Υλικού (ROSCO) αναλαμβάνει ο κ. Στέφανος Αγιάσογλου.
Απόφοιτος Οικονομικών Επιστημών και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Aston University Business School (Birmingham, Μεγ. Βρετανία). Ήταν επισκέπτης καθηγητής στα πανεπιστήμια Wolverhampton, Lancashire και Staffordshire της Μεγ. Βρετανίας και τακτικός καθηγητής στο Strategic Management στο SIU ΗΠΑ (παράρτημα Λονδίνου). Διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων. Ως οικονομολόγος έχει διατελέσει σύμβουλος διεθνών επιχειρήσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου