Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Η Δράση για τη βία


Η Δράση είναι απολύτως αντίθετη σε κάθε μορφή παράνομης βίας. Σε μια δημοκρατία, η μόνη επιτρεπτή βία είναι η ελάχιστη και απολύτως αναγκαία βία που μπορεί να ασκήσει το κράτος προκειμένου να εφαρμόζεται ο νόμος και να προστατεύεται η ζωή και η περιουσία των πολιτών.


Η ελληνική κοινωνία ολισθαίνει μέρα με την μέρα στην ανοιχτή βία. Η ανοχή, αν όχι η επιδοκιμασία, παράνομων αντιδράσεων, την εξοικείωσε μ’ αυτήν, η αμετροέπεια του συνόλου σχεδόν των πολιτικών δυνάμεων την υποδαύλισε, η ανθρωποφαγική διάθεση των μέσω ενημέρωσης την δικαιολόγησε.

Σήμερα, καθυστερημένα όπως συνηθίζουμε, συνειδητοποιούμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα γενιά τρομοκρατών, σε μια ποιοτική αναβάθμιση της βίας.

Η μόνη απάντηση στην παρανομία είναι ο νόμος, στην τρομοκρατία η δημοκρατία, στη βία η νόμιμη αντίδραση του κράτους δικαίου.

Συγχαίρουμε την αστυνομία για την επιτυχία της να συλλάβει υπόπτους για τρομοκρατικές ενέργειες. Λυπούμαστε γιατί χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να αναδειχθεί το μεγαλείο του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας. Οι σοβαρότατες ενδείξεις ότι ασκήθηκε παράνομη βία στους συλληφθέντες, επιβάλλουν την άμεση διενέργεια έρευνας.

Κάθε προσπάθεια δικαιολόγησης ή συγκάλυψης της παράνομης βίας που τυχόν ασκήθηκε από κρατικά όργανα είναι απολύτως όμοια και θα έχει τα ίδια αποτελέσματα με την προσπάθεια δικαιολόγησης της βίας που μας έφερε ως εδώ.

Η Δράση θα βρίσκεται δίπλα στην αστυνομία και στην πολιτική της ηγεσία σε κάθε προσπάθειά τους να εφαρμόσουν τον νόμο, να προστατεύσουν την δημοκρατία, τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών. Και θα βρίσκεται απέναντί τους κάθε φορά που θα υπερβαίνουν τα όρια του νόμου.


Πληροφορίες:
Γραφείο Τύπου:
Τηλ. 2107472530

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου