Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Τα “λαβράκια” που εντόπισε το ΣΔΟΕ


SDOE
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, το Σώμα Δίωξης  Οικονομικού  Εγκλήματος, στο πλαίσιο ελέγχων  για αδήλωτα  εισοδήματα, διενήργησε  έλεγχο σε 1.267 δικαιούχα πρόσωπα, τα οποία ελάμβαναν αμοιβές από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Ερευνών  (ΕΛΚΕ) του  Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τον έλεγχο προέκυψε  ότι σε 312 περιπτώσεις  δεν δηλώθηκαν αμοιβές ύψους 2.586.452 € και οι υπόχρεοι κλήθηκαν σε υποβολή συμπληρωματικής φορολογικής  δήλωσης.

Επίσης, έγινε έλεγχος σε 1.678 περιπτώσεις καταβολής αμοιβών σε ιατρούς από φαρμακευτικές εταιρείες για συμμετοχή σε ερευνητικά  προγράμματα. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι σε 698 περιπτώσεις δεν δηλώθηκαν αμοιβές ύψους 4.283.290 €. Οι υπόχρεοι θα κληθούν σε υποβολή  συμπληρωματικής δήλωσης.
Πρόστιμα ύψους  3.000.000 € επεβλήθησαν  από το Σ.Δ.Ο.Ε. σε  502 διακινητές πετρελαίου  θέρμανσης. Πρόκειται για  πρόστιμα  που επιβλήθηκαν για μη καταχώριση  φορολογικών στοιχείων   στο σύστημα  ¨ΗΦΑΙΣΤΟΣ¨.
Σε  αποθήκη στην Θεσσαλονίκη, το Σ.Δ.Ο.Ε.  Κεντρικής  Μακεδονίας κατέσχεσε  2.919  απομιμητικά προϊόντα (πορτοφόλια, τσάντες, γυναικεία αξεσουάρ) επώνυμων οίκων ΝΙΚΕ, PRADA, LOUIS VUITTON , GUCCI, ARMANI κλπ. Συνελήφθη ο  αλλοδαπός ιδιοκτήτης  και οδηγήθηκε με την διαδικασία του αυτοφώρου στον αρμόδιο Εισαγγελέα  Θεσσαλονίκης.   Η αποθήκη χρησιμοποιείτο ως χώρος προμήθειας  παράνομων μικροπωλητών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου