Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Tο 49% προτιμά τον Σαρκοζί υποψήφιο για το 2017

Nicolas-Sarkozy-Francois-Fillon
Είναι από τις περιπτώσεις που οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Δημοσκόπηση της “BVA” δείχνει ότι η πλειοψηφία της γαλλικής κοινωνίας, αυτή που έχει γυρίσει προ πολλού την πλάτη της στον Φρανσουά Ολάντ, και απλώς μετράει αντίστροφα τον χρόνο μέχρι το 2017 για να τον οδηγήσει σε έξωση από το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, προτιμά τον Νικολά Σαρκοζί ως υποψήφιο της Κεντροδεξιάς. Επομένως και ως… επόμενο Πρόεδρο της γαλλικής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης, το 49% των Γάλλων προτιμά ως υποψήφιο του UMP τον Νικολά Σαρκοζί, ενώ το 40% τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του Φρανσουά Φιγιόν.
Μεταξύ των οπαδών της γαλλικής Κεντροδεξιάς, το προβάδισμα Σαρκοζί προσλαμβάνει σαρωτικά χαρακτηριστικά, καθώς φτάνει σε ποσοστό 70%, έναντι 28% του Φρανσουά Φιγιόν.
Μετά την πρόσφατη δικαστική… ανάσα, με την απαλλαγή του των κατηγοριών για την υπόθεση Μπετανκούρ, ο Νικολά Σαρκοζί δεν βλέπει κάποιο άλλο ουσιαστικό εμπόδιο στην πορεία του προς τη θριαμβευτική επιστροφή στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, στις προεδρικές εκλογές του 2017.
Οι Γάλλοι που τον τιμώρησαν το 2012, έπαθαν… και έμαθαν με την οδυνηρή εμπειρία του Φρανσουά Ολάντ, ενώ την ίδια ώρα το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν μοιάζει να έχει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση για τον “κ. κανονικό”, ο οποίος αποδείχτηκε “κ. τίποτα” για τη σύγχρονη Γαλλία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου