Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Κεδίκογλου: Προσωρινή η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών

ked
Προσωρινή και όχι μόνιμη είναι η άδεια ψηφιακής εκπομπής στους τηλεοπτικούς σταθμούς, που περιλαμβάνεται σε διάταξη που έχει ενταχθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και συζητείται σήμερα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Ειδικότερα, ο κ. Κεδίκογλου απάντωντας σε καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για «δώρο στα μνημονιακά κανάλια» σημείωσε ότι «σε καμία περίπτωση η ρύθμιση δεν ισοδυναμεί με αδειοδότηση σταθμών. Η σχετική διαδικασία θα προχωρήσει κανονικά με τις προβλεπόμενες ενέργειες. Δεν χαρίζεται τίποτα» και πρόσθεσε «το έχουμε πει ότι η αδειοδότηση πρέπει να γίνει από ΕΣΡ και δυστυχώς εως σήμερα δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί η συναίνεση των 4/5 των μελών της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για να βρεθεί το προεδρείο». Απευθυνόμενος δε προς τον γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τον κάλεσε να «μην βιάζεστε να υπερασπιστείτε την ΝΟVΑ που είναι σε αντιδικία με την ΕΡΤ».
Τέλος εξήγησε ότι « Με την ρύθμιση λύνουμε προσωρινά ένα πρόβλημα ώστε να μην υπάρχουν περιοχές χωρίς τηλεοπτικό δίκτυο εκτός εάν πιστεύετε ότι τα μνημονικά κανάλια καλό είναι να μην τα βλέπουν. Το να λέτε ότι δίνουμε άδειες είναι εκτός πραγματικότητας. Αυτό που κάνουμε είναι να δώσουμε προσωρινή άδεια…  Για την διαδικασία παρόχου δικτύου και πάλι βιάζεστε να καταγγείλετε την Digea και αυτό γιατί ο διαγωνισμός δεν έχει ξεκινήσει και για να ξεκινήσει πρέπει να υάρχει η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της οποίας η θητεία έχει λήξει».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου