Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ντράγκι: Νέο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα

drag
Τη χορήγηση ενός νέου πακέτου στήριξης στην Ελλάδα προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας μας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσινγκτον στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο κ. Ντράγκι ερωτήθηκε για το πότε η Ελλάδα θα κηρύξει πτώχευση και ξεκαθάρισε ότι η Αθήνα έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο, η οποία μάλιστα αφορά τόσο στο σκέλος της δημοσιονομικής προσαρμογής όσο και στο σκέλος του περιορισμού του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.
Παράλληλα, ο Ντράγκι υπογράμμισε πως το τρέχον πρόγραμμα βρίσκεται εντός στόχων και επισήμανε ότι η χρηματοδότηση της Ελλάδας συνεχίζεται κανονικά.
Τέλος -την ώρα που πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για «διαζύγιο» με την ΕΕ- ο ίδιος τόνισε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα έως τα τέλη του 2015, ενώ η ΕΕ θα εξετάσει μέχρι τα τέλη του 2013 τη χορήγηση ενός νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου