Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Εντολές Σαμαρά για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας


Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά με την συμμετοχή υπουργών, υφυπουργών και γενικών γραμματέων των παραγωγικών υπουργείων.

«Βασικό μου μέλημα είναι μέσα σε αυτή τη χρονιά, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ιδιαιτερα για τα νέα παιδιά που δυσκολεύονται να βρουν δουλειά και σκέφτονται να μεταναστεύσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Ανάπτυξης, Εργασίας, Ναυτιλίας και Τουρισμού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, επί τάπητος βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων ενόψει του κρίσιμου Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. 

Ταυτόχρονα, δόθηκαν σαφείς εντολές από τον πρωθυπουργό ώστε να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων, που θα έβγαζαν εκτός τροχιάς το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά και τον κρίσιμο τομέα των εσόδων. 

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στις μεταρρυθμίσεις, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην πάταξη της γραφειοκρατίας, στην επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων ωστε να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον προσέλκυσης επενδύσεων. 

Γιάννης Βρούτσης: Ο πρωθυπουργός σήμανε συναγερμό 

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης υποστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός σήμανε συναγερμό για άμεση εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων». «Χρειάζεται γενική επιστράτευση. Αρχίζει ο "πόλεμος" κατά της ανεργίας», πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου